Ούτε τα προσχήματα φαίνεται ότι δεν μπορεί να κρατήσει πλέον η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Μαραγκού και των συνεργατών του, που καταρρέει κάθε μέρα και πιο πολύ.

Με φυσικό αυτουργό, και αυτή τη φορά, τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού Γουλιέλμο Πρίντεζη, η Δημοτική Αρχή και καθυστέρησε να εξετάσει το αίτημα του Συλλόγου Δρομέων που είχε υποβληθεί από τον Οκτώβρη του 2018 για χρηματοδότηση της μαζικότερης αθλητικής διοργάνωσης που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο νησί (SYROS RUN), αλλά και την πετσόκοψε από 5.000-7.000 ευρώ που είχε συμφωνηθεί στα μόλις 1500 ευρώ.

Κι ενώ το κλίμα για την άδικη αυτή αντιμετώπιση προς τον Σύλλογο Δρομέων είχε παγιωθεί και με την παρέμβαση του προέδρου Τάκη Παπουτσά που εξήγησε ότι το ποσό της χρηματοδότησης δεν αρκούσε για τον προϋπολογισμό του event αλλά και με την πρόταση του κ. Κεράνη να αυξηθεί το ποσό της χρηματοδότησης στα 4.000 ευρώ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δούναβης έφερε προς ψήφιση την εισήγηση της Επιτροπής Αθλητισμού για 1500 ευρώ με την πρόβλεψη να επανεξεταστεί το θέμα μετά από νέο αίτημα που θα κάνει ο Σύλλογος Δρομέων.

Και αναρωτιέται κανείς; Ποιο νέο στοιχείο θα προκύψει από τον ήδη πλήρες φάκελο που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Δρομέων (πλήρη στοιχεία προϋπολογισμού και απολογισμός προηγούμενων δράσεων) ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο;
Γιατί από τον Οκτώβριο η Δημοτική Αρχή δεν εξέτασε το αίτημα, που θα μπορούσε ήδη να είχε διευθετηθεί και να είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2019 ή ακόμη και στην πρώτη αναμόρφωσή του;

Γιατί η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου με τον κ. Πρίντεζη άργησαν 5 μήνες να εξετάσουν το αίτημα;

Όπως τόνισε σύσσωμη η μειοψηφία, η όλη εισήγηση του κ. Πρίντεζη και η μεθόδευση της ψηφοφορίας ήταν ένας εμπαιγμός προς τον Σύλλογο Δρομέων, ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο και μαζικότερο κύτταρο ερασιτεχνικού αθλητισμού πάνω στο νησί.

Περισσότερο ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο του «Λ».

Παρακάτω ακολουθεί τα κείμενο διαμαρτυρίας που ανέγνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τάκης Παπουτσάς στο Δημοτικό Συμβούλιο.