Όταν σε κείμενα στον «ΛΟΓΟ» και το logotypos.gr  με ημερομηνίες  12/5/2016 και  13-3-2017, εκφράζαμε τις ανησυχίες μας για την επιθετικότητα της Τουρκίας και την ανάγκη θωράκισης των τοπικών οικονομιών και κατ΄ επέκταση της εθνικής, κάνοντας λόγο για πιθανή σύρραξη με τη γείτονα, η πλειοψηφία των αναγνωστών θεωρούσε απίθανη μια τέτοια εξέλιξη αφήνοντας να εννοηθεί ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις αντλούν τις πηγές τους από σενάρια συνωμοσιολογίας.

Σήμερα, όλα τα ανωτέρω αποτελούν μια πραγματικότητα καθώς και ο πλέον αδαής έχει πειστεί πλέον για την επιθετική πολιτική της γείτονας κατά της χώρας μας, αλλά και τις διαθέσεις των υποτιθέμενων «συμμάχων μας» οι οποίοι εμμένουν σταθερά στην πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Δυστυχώς τα πράγματα με την Τουρκία –  ειδικότερα μετά τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο –  βαίνουν διαρκώς επιδεινούμενα και ένα πιθανό «ατύχημα» στο σκηνικό πολέμου που στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί.

Η Άγκυρα, προφανώς επιδιώκοντας μια εν θερμώ αντίδραση της Ελλάδας, γίνεται ολοένα και πιο προκλητική επιχειρώντας επί της ουσίας να γκριζάρει ολόκληρη την Μεσόγειο, στην προσπάθειά της  να πατήσει πόδι στα πλούσια κοιτάσματα υδραγονανθράκων και φυσικού αερίου που κρύβονται στο υπέδαφός της.

Μάλιστα σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του, σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν,  Γιγκίτ Μπουλούτ, ανέφερε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT: «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει… Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό» είπε, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη με στρατιωτικά μέσα να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα εξέφρασε και ο Αμερικανός πρέσβης στης Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, καθώς έπειτα από σειρά ερωτήσεων, δήλωσε πως ένα «ατύχημα» είναι το χειρότερο σενάριο αυτή τη στιγμή.

Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η επίσκεψη  Α/ΓΕΣ στον Έβρο –  δεδομένου ότι υπάρχει αναβρασμός στο στράτευμα μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από την Τουρκία – με την  ηγεσία του Πενταγώνου να κρίνει αναγκαίο ότι πρέπει  να επικρατήσει  ψυχραιμία, καθώς οι Τούρκοι επιδιώκουν μία στρατιωτική σύρραξη με την Ελλάδα για να βγουν από το αδιέξοδο της Συρίας και όχι μόνο.

Ωστόσο λάδι στη φωτιά ρίχνουν νέες δηλώσεις του Γιγκίτ Μπουλούτ με ευθείες απειλές κατά τις Ελλάδας, οι οποίες τείνουν να παγιώσουν την άποψη ότι η Τουρκία προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την αδιέξοδη πολιτική της στη Συρία αναζητά έναν «εύκολο» στόχο, εκτιμώντας προφανώς ότι αυτή τη στιγμή είναι η καθημαγμένη από την οικονομική κρίση Χώρα μας: «Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν».

Στο παραλήρημα αυτό η Χώρα μας εξακολουθεί να επιδεικνύει παθητική στάση, με την πλειοψηφία των Ελλήνων να μη έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να εκτιμά ότι αυτή θα εκτονωθεί γιατί οι εταίροι μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψουν μια στρατιωτικού τύπου αναμέτρηση. Η μέχρι τώρα ωστόσο στάση τους δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για λύση υπέρ της Χώρας μας. Εξάλλου δεν πρέπει κανείς να λησμονεί ότι ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα. Το οποίο εν προκειμένω είναι τα πετρελαϊκά κοιτάσματα και το φυσικό αέριο, από τα οποία όλοι διεκδικούν μερίδιο.

Πέραν αυτού στην ευρύτερη περιοχή, λόγω του προηγούμενου παράγοντα, επιχειρούνται βίαιες γεωπολιτικές μεταβολές οι οποίες ενδεχόμενα θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του Γ΄παγκοσμίου πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για όλο τον πλανήτη.

Και ενώ η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, με την Τουρκία να αμφισβητεί απροκάλυπτα την εθνική μας κυριαρχία, τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια εξακολουθούν να προβάλλουν τουρκικά σήριαλ. Κι αυτό  όταν το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο του αραβικού κόσμου διετάχθη να σταματήσει να παίζει τουρκικά τηλεοπτικά προγράμματα, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και κάποιες αραβικές χώρες.

Απ’ την άλλη ο κόσμος δείχνει να ενδιαφέρεται μοναχά για καρναβάλια, πανηγύρια και οιουδήποτε άλλου τύπου ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, δίνοντας την αίσθηση ότι οδεύουμε προς τον όλεθρο χορεύοντας το χορό του Ζαλόγγου

Είμαστε λοιπόν άξιοι της τύχης μας ως λαός!!