Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους φορείς, ο Λιμενάρχης Σύρου Γιάννης Βαμβακούσης ενημέρωσε για τη λήψη εκτάκτων μέτρων, στο πλαίσιο της ασφαλούς μετακίνησης 2500 επιβατών και 360 οχημάτων, που θα φύγουν από το λιμάνι της Ερμούπολης με 3 πλοία, η αναχώρηση των οποίων συμπίπτει χρονικά μεταξύ τους (από τις 15.15 μέχρι τις 16.00).
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι περί τις 2500 επιβάτες θα συνυπάρξουν ταυτόχρονα στο λιμάνι, 500 περίπου από αυτούς θα φιλοξενηθούν στα δύο στέγαστρα, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στον Επιβατικό Σταθμό και στον υπόλοιπο χώρο του λιμανιού.
Για την ασφάλεια των επιβατών και των διερχομένων οχημάτων, η παραλιακή οδός θα μονοδρομηθεί καθώς θα υπάρχει πρόσβαση μόνο σε όσους χρειάζεται να μπουν στην πόλη.
Η έξοδος, ωστόσο, από την πόλη (περί τις 14.30 θα υπάρξει τροχονόμος στο σημείο αυτό) θα γίνεται μέσω της οδού Κέας (ζαχαροπλαστείο Αθυμαρίτη) και μετά αριστερά στο Ανηφοράκι – ευθεία Κοίμησης, όπου τα οχήματα θα μπορούν να φεύγουν κανονικά μέσω της οδού Αλέκου Παναγούλη.
Να σημειωθεί πως οι οδηγοί θα χρειαστεί να είναι πολύ προσεχτικοί λόγω της αυξημένης κίνησης που προβλέπεται στο σημείο του ΙΚΑ, όπου μπορεί να σχηματιστούν και ουρές οχημάτων που θα αναμένουν να μπουν στο λιμάνι για να αποχωρήσουν.