Οι θέσεις και τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναλύθηκαν  στην Εκδήλωση/Συζήτηση που διοργανώθηκε, χθες βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων από την Οργάνωση Μελών Σύρου και τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.

Απευθυνόμενοι σε ένα αρκετά μεγάλο κοινό, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις Κυκλάδες: Αντώνης Γάκης, Νίκος Μανιό, Ειρήνη (Ιρέν) Ρήγου, Αντώνης Συρίγος, και Νίκος Συρμαλένιος αναφέρθηκαν στο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου 2019, υπογραμμίζοντας ότι παρ’ ότι έχει επιτελεστεί σημαντικό έργο, τόσο στον Κοινωνικό όσο και τον Οικονομικό τομέα της Χώρας, αυτό δεν τυγχάνει προβολής από τα συστημικά κανάλια.

Ο Κεντρικός Ομιλητής,  ευρωβουλευτής,  Κώστας Αρβανίτης τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια απλή εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα σε κόμματα, αλλά σε μια μάχη στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με την συνασπισμένη Δεξιά και τα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα που τη στηρίζουν και επιθυμούν διακαώς την «παλινόρθωση του καθεστώτος».

«Θα κερδίσουμε;» ρώτησε απευθυνόμενος στο κοινό ο κ. Αρβανίτης, σπεύδοντας να δώσει ο ίδιος την απάντηση: «Ναι θα κερδίσουμε. Διότι σήμερα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο 80%. Το 80% σημαίνει ότι είσαι κοντά στο ποσοστό του 30%. Αυτοί (ΝΔ)έχουν ταβανιάσει το 33%, και δεν πάει παραπάνω. Τι να συμπληρώσουν; Με τους πεθαμένους; Αυτούς με τα καρότσια τους πηγαίνανε. Μπορούμε και οφείλουμε να πείσουμε τα παιδιά μας, τους φίλους μας και όσους μπορούμε να ψηφίσουν…. Διότι η αποχή είναι αυτή που θα κρίνει τον νικητή. Εμείς θα έχουμε ψηλό ποσοστό. Η αποχή όμως θα κρίνει αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε. Η αποχή επί το πλείστον είναι δικό μας κοινό και πρέπει να το κινητοποιήσουμε».

Άπαντες οι ομιλητές κατέστησαν σαφές ότι τυχόν επικράτηση της ΝΔ θα επιφέρει την οπισθοδρόμηση στην Χώρα, κάτι που όπως τόνισαν γίνεται αντιληπτό και από τις δηλώσεις τόσο του ιδίου του κ. Μητσοτάκη όσο και άλλων στελεχών του, για θέματα που αφορούν τα εργασιακά, την Κοινωνική μέριμνα, και την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – παρά τις προβλέψεις περί αριστερής παρένθεσης – αποδείχθηκε η πιο σταθερή και ανθεκτική στην εποχή των μνημονίων.

Αναφορικά με το τελευταίο (μνημόνια), ξεκαθάρισαν ότι η ασφυκτική οικονομική κατάσταση της Χώρας δεν τους επέτρεψε να υλοποιήσουν όλα όσα οραματίζονταν, σημειώνοντάς ωστόσο ότι η Χώρα έχει επιτύχει στην τετραετία αυτή σημαντικές συμμαχίες οι οποίες θα αποτελέσουν ανάχωμα στις όποιες επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας: «Η θέση της χώρας,  με τις συμμαχίες που επιτύχαμε, είναι πιο ισχυρή από αυτήν, προ των μνημονίων περιόδου».

Κλείνοντας, τόνισαν  ότι θα ήταν κρίμα «τώρα που βγήκαμε στο ξέφωτο» να υπάρξει πισωγύρισμα, υπογραμμίζοντας ότι σε όλα τα κράτη που οδηγήθηκαν σε μνημόνια τα κόμματα που ευθύνονταν γι’ αυτό περιθωριοποιήθηκαν, με μοναδική εξαίρεση την Αργεντινή η οποία, επαναφέροντας στην εξουσία το υπαίτιο κόμμα, σύρεται εκ νέου στο ΔΝΤ,  ευχόμενοι να μην βιώσει κάτι ανάλογο και η Ελλάδα.