Σοκ προκάλεσε στους ασθενείς που παρακολουθούσε, η είδηση του θανάτου του καθηγητή Νευρολογίας, επί χρόνια υπηρετούντος στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, και νυν συνταξιούχου ιατρού νευρολόγου Νίκου Τριανταφύλλου.

Ο Νίκος Τριανταφύλλου ήταν αδελφός του ψυχίατρου Δημήτρη Τριανταφύλλου ο οποίος την δεκαετία του 1990 υπηρετούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Ο εξαίρετος γιατρός και Άνθρωπος, με άλφα κεφαλαίο, Νίκος Τριανταφύλλου, έφυγε μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίουπου υπέστη και ο θάνατός του έγινε αρχικά γνωστός στην κοινωνία της Τήνου, τις υπηρεσίες του οποίου απολάμβανε τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Νίκος Τριανταφύλλου, πριν την συνταξιοδότηση του από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, παρακολουθούσε ασθενείς κάθε μήνα στο Κ.Υ Τήνου, ενώ συνέχισε και μετά εθελοντικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του διαμέσω της Κάριτας Τήνου η οποία του παραχωρούσε χώρο και κρατούσε τα ραντεβού του.

Τον καταξιωμένο καθηγητή νευρολογίας επισκέπτονταν και ασθενείς από τη Σύρο ενώ πολύ πρόσφατα, μόλις πριν λίγες μέρες, είχε ενδιαφερθεί σε μέγιστο βαθμό για πρόβλημα συριανής νεαρής κοπέλας, η οποία χρειάστηκε παρακολούθηση με αίσιο τέλος, σε μικρή περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Άνθρωπο-γιατρό, ο οποίος αν και δεν την γνώριζε, έτρεξε πολύ μέχρι να ολοκληρωθούν εξετάσεις που έπρεπε να κάνει, δείχνοντας ανθρωπισμό και επαγγελματισμό που δύσκολα συναντάει κανείς στο χάος της Αθήνας.

Δυστυχώς η απώλεια του και το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Γιατροί σαν τον Νίκο Τριανταφύλλου που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, μένουν στην ιστορία και το όνομά τους χαράσσεται με φωτεινά γράμματα εκεί κοντά στ αστέρια του ουρανού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 από το Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Καλό Παράδεισο γιατρέ! Σας ευχαριστούμε και δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ.