Ομόφωνα γνωμοδότησε στην κατάργηση του άτυπου σημείου ανακύκλωσης επί της οδού Ανάφης η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης κατά την διάρκεια της τελευταίας της συνεδρίασης.

Με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχαμε κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, με τον τότε αντιδήμαρχο Μάριο Βουτσίνο» είπε η πρόεδρος Ανθή Χαλκιά ενημερώνοντας σχετικά το Σώμα, και πρόσθεσε: «Είχαμε πάει πόρτα – πόρτα σε όλα τα μαγαζιά καθώς μαζί με τα χαρτόκουτα εναπόθεταν και σκουπίδια… Μπορώ να πω ότι μειώθηκε, αλλά δεν εξαλείφθηκε το πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι ο Φορέας Ανακύκλωσης έλαβε την απόφαση αυτή με γνώμονα τον εξωραϊσμό της περιοχής: «Επειδή το σημείο είναι άτυπο και δεν μπορούμε να το καταργήσουμε, προτείναμε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στην Κοινότητα της Ερμούπολης και αν κριθεί αναγκαίο και  στην  Επιτροπή  Ποιότητας  Ζωής. Η πρότασή μας είναι να ευπρεπιστεί το σημείο με την τοποθέτηση ζαρντινιέρων, γλαστρών, κάποιου παγκακίου η οτιδήποτε άλλο που θα κάνει τον κόσμο να κατανοήσει ότι ο χώρος αυτός δεν είναι για σκουπίδια. Φοβόμαστε ότι κάποιος ενδεχόμενα να βανδαλίσει τις γλάστρες ή οτιδήποτε άλλο τοποθετήσουμε τελικά  εκεί, ωστόσο με την κίνηση αυτή θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά στο να καταλάβουν οι δημότες ότι στο κέντρο της πόλης δεν μπορούν να απορρίπτονται οπουδήποτε τα σκουπίδια».

Όλοι οι σύμβουλοι συμφώνησαν ότι η εικόνα που εμφανίζουν τα χαρτόκουτα και τα σκουπίδια που κάποιοι ασυνείδητοι απορρίπτουν στο συγκεκριμένο σημείο δυσφημίζουν το νησί στους επισκέπτες, εκφράζοντας την ευχή να ληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες που στόχο θα έχουν τον εξωραϊσμό χώρων την πόλης.