Έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο «Εδώ Φτωχοκομείο» θα παρουσιάσει από τις 18- 23 Ιουνίου, στην αίθουσα Τέχνης «Γιάννη και Ελένης Βάτη», ο γνωστός συριανός σκιτσογράφος και συνεργάτης της εφημερίδας Τάκης Κυριτσόπουλος, η οποία σημειωτέον πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της  Ναυτικής Εβδομάδας.

Όπως δηλώνει  στο «Λ» ο κ. Κυριτσόπουλος, σ’ αυτήν πρόκειται να εκτεθούν 140 έργα (παλιά και καινούργια) μέσω των οποίων καυτηριάζεται η καθημερινότητα, η κοινωνική και πολιτική ζωή, ενώ αρκετά από αυτά πραγματεύονται τη ζωή  των ναυτικών.

Συνεχίζοντας, κάνει σαφές ότι η ενασχόλησή του με τη γελοιογραφία ξεκίνησε το 1977, υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο η ενασχόληση αυτή αποτελεί περισσότερο ένα διέξοδο και μιας μορφής ψυχαγωγία: «Διακωμωδώ την επικαιρότητα, ενώ στα έργα μου υπάρχει διάχυτη η διαμαρτυρία για τις καταστάσεις που βιώνουμε», λέει χαρακτηριστικά.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 εκθέσεις ανά την Ελλάδα, καθώς και ότι η δουλειά του πολλάκις έχει διακριθεί με τον ίδιο να έχει στην κατοχή του αρκετούς επαίνους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 8:00 μμ, στην αίθουσα  «Γ.&.Ε. Βάτη».