Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται κοντά στο ποίμνιο του, αφουγκρασμένος τις ανάγκες του και βοηθώντας αθόρυβα όπου μπορεί.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ιστορικού Αρχείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων (ΕΚΚ), στο οποίο τέλεσε τον αγιασμό, παρατήρησε την έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού και με επιστολή του στον πρόεδρό του Μάρκο Βουτσίνο τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να αναπληρώσει το κενό αυτό, με την παράκληση να μην πάρει δημοσιότητα η κίνηση αυτή.

Ωστόσο, ο κ. Βουτσίνος αισθάνθηκε την ανάγκη να τον ευχαριστήσει δημόσια για την χειρονομία του αυτή.

«Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε πολύ τυχεροί που σ’ αυτό τον τόπο και σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια έχουμε αυτόν το Μητροπολίτη. Τον έχω αποκαλέσει «Μητροπολίτη της καρδιάς μας», θα το θυμάστε αυτό, το έχω ξαναπεί και συνεχίζω να το λέω», δήλωσε στο «Λ» ο κ. Βουτσίνος προσθέτοντας: «Δεν είναι τόσο για τη δωρεά, όσο για την κίνηση. Είναι ένας άνθρωπος που πάντα αφουγκράζεται τα προβλήματα. Είδε ότι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξουμε το Ιστορικό Αρχείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και κατά την επίσκεψή του την ημέρα των εγκαινίων στο χώρο διαπίστωσε ότι μας λείπει ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Τον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για τη στήριξή του και νομίζω ότι πάντα θα είναι δίπλα μας. Το έχει αποδείξει αυτό. Και ειδικά εδώ, στο Εργατικό Κέντρο, σε ότι χρειαστούμε, τον  παίρνουμε στο τηλέφωνο, ζητάμε τη βοήθειά του, και πάντα μας δίνει λύση. Τον αγαπάμε  και θα τον στηρίζουμε πάντα».