Μια έκθεση ζωγραφικής με διάχυτη την αλμύρα της θάλασσας και το οξυγόνο των ανοικτών αιθέρων λαμβάνει χώρα, από 9 έως και 18 Αυγούστου στην Αίθουσα Εμμ. Ροΐδη, από τη Νίνα Παναγοπούλου, με τίτλο «Φανταστικά Τοπία».

Τα φανταστικά τοπία ξεκίνησαν να δημιουργούνται στα μέσα τού περασμένου χρόνου,  και όπως δήλωσε στο «Λ» η νεαρή καλλιτέχνιδα, η οποία σημειωτέον ασχολείται και με τη μουσική, πρόκειται για μια σειρά έργων ζωγραφικής με τεχνική λαδιού τα οποία περιλαμβάνουν, παράλληλα, ουρανούς και θαλασσογραφίες, τα οποία επισκέπτεται ο νους σε ένα ονειρικό ταξίδι: «Άρχισα να δουλεύω έργα με θέμα το κύμα. Επηρεασμένη  ίσως  από τη μουσική που εντρύφησα παλιότερα άρχισα να τοποθετώ την έννοια του ρυθμού και πως το κύμα προχωρά στον χώρο, με αποτέλεσμα όλο αυτό σταδιακά άρχισε να μεταμορφώνεται σε πίνακα. Όσον αφορά το άλλο κομμάτι, τα σύννεφα, από μόνα τους παίρνουν διαφορετικά σχήματα, οπότε αρχίζουν να γίνονται πιο φαντασιακά».

Οι αναφορές για τη δημιουργία αυτών των τοπίων, όπως διευκρινίζει,  βασίζονται σε πραγματικές εικόνες και αναμνήσεις της ιδίας, τοπίων της Ιρλανδίας και της Ελλάδας, καθώς και του Ατλαντικού ωκεανού και της Μεσογείου.

Τέλος, όπως αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσής της «Η άρνηση των ανθρώπων να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, τους οδηγεί να “φαντάζονται” μια διαφορετική ιδανική κοινωνία, ένα ιδανικό μέρος, έναν ιδανικό -μη υπαρκτό τόπο. Αυτό μου έδωσε αναφορά στην δημιουργία των φανταστικών αυτών τοπίων».

Ώρες Λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 10:30-14:00 & 17:00-21:30