Με το κέφι να απογειώνεται στην κυριολεξία με την πάροδο της ώρας, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο χώρο της ταβέρνας «Στου κοντού» στην Αζόλιμνο η αποκριάτικη χοροεσπερίδα Συλλόγου  Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ποικίλα παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια από τους μουσικούς του Συλλόγου Απόστολου Μάρη, Γεωργία Λίτσα και Γεωργία Γαβριήλογλου ενώ στη συνέχεια από το μουσικό σχήμα της ταβέρνας ένα κεφάτο λαϊκό πρόγραμμα. Έτσι επιδόθηκαν σε ξέφρενους χορούς, απόλαυσαν γευστικούς μεζέδες και ήπιαν άφθονο κρασί,  αφήνοντας πίσω προς στιγμή  το γκρίζο πέπλο της καθημερινότητας.

Σύρος 15=2-2020 Χοροεσπερίδα Συλλόγου Μικρασιατών Ερμουπολης Σύρου

Geplaatst door Logotypos.gr op Zaterdag 15 februari 2020

Ολιγόλογη  στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Χαρδαλή,  περιορίστηκε απλώς σε ένα καλωσόρισμα  υπογραμμίζοντας ότι στην  συγκεκριμένη εκδήλωση το πρωτεύον ήταν ο χορός και η διασκέδαση. Δίνοντας δε το σύνθημα για την έναρξη της εκδήλωσης τραγούδησε και χόρεψε και ίδια παρασύροντας και τους λοιπούς παρισταμένους σε ένα ξέφρενο γλέντι μέχρι πρωίας, με πολλαπλές κληρώσεις δώρων  και τα αστεία να δίνουν και να παίρνουν.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το μέλος του Συλλόγου Ντίνα Συκουτρή ενημέρωσε τον κόσμο για την εγγραφή του Συριανού Λουκουμιού στο Εθνικό Ευρετήριο  Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την Σύρο.