Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 73 χρόνων ο γνωστός στην κοινωνία της Σύρου καπετάνιος Γιώργος Κανάκης, μετά από ένα αιφνίδιο πρόβλημα υγείας το οποίο αποδείχτηκε μοιραίο για τη ζωή του.

Όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα της υγείας του, μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε ξημερώματα Πέμπτης.

Ο Γιώργος Κανάκης είχε πολύπλευρη δράση στα πολιτιστικά, και όχι μόνο, δρώμενα της Σύρου, τόσο ως ζωγράφος, με πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, όσο και ως μέλος και πρόεδρος επί σειρά ετών στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Απόλλων», μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ποσειδών», καθώς και μέλος του Μουσικού Ομίλου Σύρου.

Πέραν των άλλων είχε διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Ψήφισμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη

Tη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συμπολίτη μας Γεωργίου Κανάκη εξέφρασε με σημερινή δήλωσή του,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

«Ο ξαφνικός θάνατος του Γιώργου μας συγκλόνισε και προκάλεσε σε όλους μας αισθήματα έντονης συγκίνησης. Η τοπική μας κοινωνία αποχαιρετά  τον καπετάνιο με το σπουδαίο κοινωνικό έργο και  τη σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο. Εγώ προσωπικά αποχαιρετώ έναν καλό φίλο, έναν άνθρωπο  που με σύνεση και ανιδιοτέλεια, συνέπεια και μετριοπάθεια, από όποιο πόστο  κι αν βρέθηκε, γεφύρωσε διαφορές, κέρδισε τον σεβασμό και δούλεψε με ήθος και αξιοπιστία.

Άνθρωπος πράος και σοβαρός,  υπηρέτησε με πάθος αυτό που αγαπούσε,  τη θάλασσα, τη ζωγραφική, τη μουσική, το θέατρο, τον πολιτισμό, την κοινωνία.

Καπετάνιε, καλό ταξίδι στη «γειτονιά των αγγέλλων».  Οι  «καμβάδες του παραδείσου» βρήκαν τον καλλιτέχνη τους και οι ουράνιες μελωδίες τον χορωδό τους «.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρία και στους οικείους του.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Το ψήφισμα που εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ποσειδών» είναι το ακόλουθο:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», ύστερα από το άγγελμα του αιφνίδιου και απροσδόκητου θανάτου του Γιώργου Κανάκη, ο οποίος υπήρξε μέλος του Συλλόγου, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του Συλλόγου προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, να παραστεί εκπρόσωπος του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία και να διαθέσει, αντί στεφάνου, στη μνήμη του συμβολικό χρηματικό ποσό στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.

Ας είναι καλό και απάνεμο το στερνό σου ταξίδι καπετάνιε.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας
«Ο Ποσειδών»

 

Ψήφισμα ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή} 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή} μετά τη θλιβερή είδηση του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου του αγαπητού Γιώργου Κανάκη, ο οποίος υπήρξε μέλος του Σωματείου, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του Σωματείου προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, να παραστεί εκπρόσωπος του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία και να διαθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

ο Αντιπρόεδρος

Στέλιος Νιώτης