Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε χθες, Δευτέρα 2-11-2015, στη Μήλο ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, κατόπιν πρόσκλησης του Μορφωτικού και Κοινωνικού Συλλόγου Μήλου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου, στην Πλάκα Μήλου και απευθυνόταν σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι αξιωματικοί.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας, ήταν:

● Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

● Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

● Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.

● Τα αδικήματα και ο τρόπος που διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και οι πρακτικές πρόληψης.

● Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.