Λύκειο Ελληνίδων Σύρου – Αποχαιρέτησαν την χρονιά τιμώντας τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων

Συναισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας προκάλεσε για άλλη μια φορά η εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων χορού της χρονιάς 2018 -2019, που οργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου στην αίθουσα «Κ. Τουλούπη», στα Λύκεια του Μάννα.
Μέσα σε μια ασφυχτικά κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, οι γονείς απόλαυσαν τους λιλιπούτειους χορευτές να παρουσιάζουν ένα δείγμα απ όσα διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ ακολούθησαν χορευτικά τμήματα εφήβων και ενηλίκων.

Μάλιστα, , θέλοντας να τιμήσουν την ιστορική επέτειο των 100 χρόνων της Γενοκτονίας των Ποντίων, αμιγώς χορευτικό τμήμα ενηλίκων ανδρών χόρεψε τον ποντιακό χορό «Κότσαρι».
Με το πέρας της παρουσίασης των χορευτικών τμημάτων, όλοι οι χορευτές συγκεντρώθηκαν στην σκηνή, όπου η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη, απέδωσε τιμητικούς επαίνους σε όλα τα παιδιά που θα διακόψουν τα μαθήματά τους καθώς πρόκειται να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και πρόσφερε και από ένα μικρό δώρο σε όλους τους καθηγητές του ΛΕΣ που προετοίμασαν αυτή την όμορφη παράσταση.

Να σημειωθεί πως τα μαθήματα για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι και το τέλος Μαΐου, ενώ θα σταματήσουν για τα παιδιά των γυμνασίων και λυκείων έτσι ώστε να μείνουν απερίσπαστα για τις σχολικές τους εξετάσεις. Η επόμενη σχολική χρονιά θα ανοίξει κανονικά τον ερχόμενο Οκτώβρη.