Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους όπου γίνεται η επεξεργασία και η δημοσίευση της εφημερίδας «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» καθώς και η διαδικασία της τελικής εκτύπωσής της από την «ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ», είχαν 19 παιδιά της Ε’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» που αφορά τα επαγγέλματα των πατέρων των παιδιών.

Συνοδεία των δασκάλων τους Βάσως Αραβοπούλου και Τάσου Αρμακόλα, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της εφημερίδας, τη στιγμή που οι διευθυντές και οι συνεργάτες της τούς εξηγούσαν επιγραμματικά διάφορα κομμάτια για τη λειτουργία της και εν γένει του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Λίγο αργότερα ακολούθησε και μια μικρή περιήγηση στην εκτυπωτική μονάδα για να δουν από κοντά πως η εφημερίδα παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από τα μηχανήματα του τυπογραφείου.

Τα παιδιά έδειξαν να απολαμβάνουν την ξενάγηση από το πλήθος των ερωτήσεων που έθεσαν στους συνεργάτες της εφημερίδας και του τυπογραφείου, ενώ πήραν μαζί τους και μερικά αναμνηστικά που τους δώρισαν οι  διευθυντές Γιάννης Ρουσσουνέλος και Λίτσα Χαραλάμπους.

Τ