Για μια ακόμη φορά η κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου της Πηγάδας το οποίο σημειωτέον έχει σφραγιστεί από το Δήμο και την Αστυνομία προκαλεί τις διαμαρτυρίες των περιοίκων, οι οποίοι ζητούν  την λήψη μέτρων και την απομάκρυνση των παρανόμων εισελθόντων στους χώρους του εγκαταλειμμένου σχολικού συγκροτήματος.

Για ευνόητους λόγους οι καταγγέλλοντες  – η υπομονή των οποίων έχει εξαντληθεί, όπως τονίζουν –  θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αν και κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη κάνει γνωστό το γεγονός στην Αστυνομία, ζητώντας την διενέργεια περιπολιών στην περιοχή, ιδιαίτερα τις βράδυνες και μεταμεσονύκτιες ώρες, προκειμένου όπως ισχυρίζονται να αποτραπεί το ενδεχόμενο η περιοχή  να μεταβληθεί σε γκέτο.

«Εκτός από αυτούς που ήτανε μέσα, συνεχίζουνε και μπαίνουν κι άλλοι. Ειδικά τις νυκτερινές ώρες  αλλά και μεσημεριανές, οι οποίοι μάλιστα διαμένουν μέσα», καταγγέλλει στο ΛΟΓΟ κάτοικος της περιοχής, σπεύδοντας να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο την επικρατούσα κατάσταση η οποία εύλογα προκαλεί ανησυχία στους περιοίκους: «Συγκριμένα ένα ζευγαράκι, το οποίο φέρνει κι άλλα τα  οποία και φιλοξενεί, μπαίνει συνέχεια στο σχολικό συγκρότημα. Το έχουν μετατρέψει σχεδόν σε ξενώνα.  Μερικές φορές έρχονται μεσημέρια, όμως  τις περισσότερες φορές τα ξημερώματα, από τις δύο,  και κάθονται μέχρι τις δύο το μεσημέρι.

Εκτός από τα ερωτικά, φτιάχνουν αίθουσες και κρεβάτια για να κοιμηθούνε  και αρχίζουν να φωνάζουν, να στριγγλίζουν, δημιουργώντας οχλαγωγία.  Μάλιστα, κάποια στιγμή, 2:30 τα ξημερώματα μια κοπέλα φώναζε  “βοήθεια- βοήθεια” .  Κάποιοι παίρναμε τηλέφωνο  το 100 και την Αστυνομία, ωστόσο δεν απαντούσαν στις κλήσεις μας.

Η πόρτα  του συγκροτήματος είναι ανοικτή. Οι κλειδαριές και αλυσίδες έχουν κοπεί και η αστυνομία είναι  ενήμερη από κατοίκους  για το γεγονός αυτό.  Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε τοποθετηθεί καινούργια αλυσίδα, όμως την έκοψαν και αυτήν.  Και με τις αλυσίδες όμως σκαρφαλώνανε και μπαίνανε μέσα.

Κάνουμε έκκληση στην αστυνομία, στο νέο Δήμο, στην Περιφέρεια , ειδικά οι δύο τελευταίοι να τρέξουν την απόφαση που έχει πάρει ο Δήμος για κατεδάφιση του παλιού σχολείου και ανέγερση νέου στον ίδιο χώρο.  Από την Αστυνομία θέλουμε να υπάρχει  24ωρη πεζή περιπολία στην περιοχή.  Και αν μπορεί η Εισαγγελέας  να  δώσει εντολή να συλλαμβάνονται  όσοι είναι μέσα. Γιατί το κτήριο αυτό  είχε χαρακτηριστεί, από την ίδια την Εισαγγελέα, σαν σφραγισμένο.  Εφόσον λοιπόν στα χαρτιά τουλάχιστον ισχύει αυτό, είναι παράνομοι αυτοί που είναι μέσα».

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο νέος δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας δήλωσε στην εφημερίδα ότι από πλευράς  Δήμου έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες και λίαν συντόμως  θα  δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής.