Πασίγνωστες μελωδίες του Έλληνα συνθέτη, μαέστρου και δεξιοτέχνη του σαξόφωνου, Γιώργου Κατσαρού, ο οποίος έχει κάνει διεθνή καριέρα, πλημμύρισαν το κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Απόλλων στην πρεμιέρα του Χορωδιακού αφιερώματος στο συνθέτη από το Μουσικό Όμιλο Σύρου.

Μετά την ανάγνωση ενός σύντομου βιογραφικού του Γιώργου Κατσαρού από τον Πρόεδρο και Μαέστρο του Μουσικού Ομίλου Σύρου Γιάννη Αργυρίου, ακολούθησε η εντυπωσιακή εμφάνιση του συνθέτη στην σκηνή του θεάτρου υπό την συνοδεία και τους ήχους του αγαπημένου του μουσικού οργάνου, του σαξοφώνου.

«Έχουμε χαρά απόψε» είπε ο Γιώργος Κατσαρός απευθυνόμενος στον κόσμο, «πρώτα απ’ όλα γιατί βρισκόμαστε σε ένα ναό της τέχνης… στο καταπληκτικό αυτό θέατρο, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν είχα την τύχη να εμφανιστώ σε αυτό. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Ήρθαμε λοιπόν, με ένα σκοπό, να σας παρουσιάσουμε τα τραγούδια μου μαζί με την περίφημη  χορωδία σας», ζητώντας στο σημείο αυτό το θερμό χειροκρότημα του κοινού για τα μέλη της χορωδίας.

Συνεχίζοντας δε, υπογράμμισε: «Όπως θα διαπιστώσατε, χωρίς πολλές πρόβες, με μια μόνο πρόβα χθες βράδυ και σήμερα το πρωί ήχο, σας παρουσιάζουμε αυτό το ωραίο πρόγραμμα. Και το θεωρώ έτσι γιατί συνεργαστήκαμε τόσο ωραία με τη χορωδία, όπου και θα το διαπιστώσετε στη συνέχεια αυτό. Είναι σαν να είμαστε μαζί κι άλλες φορές. Όχι, η πρώτη φορά είναι. Ο σκοπός ο δικός μας είναι η συντήρηση, η διατήρηση.. παρουσίαση  του καλού ελληνικού ή ξένου τραγουδιού.  Να μη χαλάμε τα τραγούδια. Αυτή είναι η προσπάθειά μας… Προσπάθεια που δεν έχουμε βοήθεια από κάποιο φορέα, αλλά προσπαθούμε μόνοι μας. Μέσα από τα σωματεία μας…. Αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε το καλό ελληνικό τραγούδι. Σας είπα αρκετά και σας κούρασα. Ανάμεσα στα τραγούδια θα λέμε και μερικές μικροϊστορίες».

Οι ερμηνευτές Λένα Αλκαίου και  Νίκος Καραγκιαούρης έδωσαν άλλη διάσταση στα τραγούδιου του Γιώργου Κατσαρού, ενώ σε υψηλό επίπεδο ήταν και οι ερμηνείες συριανών σολίστ της Μικτής  Χορωδίας, μεταξύ των οποίων της Αργυρώ Πανταζίδου, Ευάγγελου Χάλαρη, Λεωνίδα Κεράνη κ.α.

Το κοινό, με την παρότρυνση του κ. Κατσαρού συμμετείχε τραγουδώντας μαζί με τους ερμηνευτές σε αρκετά από τα τραγούδια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του 6ου χορωδιακού αφιερώματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάσημος Έλληνας συνθέτης, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, παραμένει αειθαλής, ο ήχος του σαξοφώνου του αναλλοίωτος, και προπαντός δημιουργικός αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται ξανά στο στούντιο ηχογραφώντας τον 35ο δίσκο του.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσία δήλωσε ο σύμβουλος Μάρκος Δαδάος, ενώ τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου Δημήτρης Κοσμάς.

Σήμερα, στις 9:00 το βράδυ στο θέατρο Απόλλων θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συναυλία του χορωδιακού αφιερώματος στο Γιώργο Κατσαρό, με τιμές εισιτηρίων: 8, 12, 15 και 18 ευρώ.