Παρά τον βροχερό καιρό η προσέλευση του κόσμου στη Έπαυλη Τσιροπινά, όπου παρουσιάστηκε  πριν λίγη ώρα το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Ανοικτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» για την Περιφέρεια της Σύρου και παράλληλα ανακοινώθηκαν τα ονόματα ακόμη 36 υποψηφίων, ήταν μαζική,  με τον επικεφαλής του Συνδυασμού Νίκο Λειβαδάρα να κάνει σαφές ότι: «από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον, που ενισχύει τη δημοκρατία στις αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων, ένα περιβάλλον μεγαλύτερης ευθύνης για όλους μας».

«Προχωρώντας προς την τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών, πραγματοποιούμε σήμερα την εκδήλωσή μας στην Ποσειδωνία, θέλοντας να σηματοδοτήσουμε ότι για μας ξεκινά μια νέα εποχή στις Τοπικές Κοινότητες, που από σήμερα με το νέο νόμο, ονομάζονται απλά Κοινότητες» υπογράμμισε ο κ. Λειβαδάρας σημειώνοντας ότι: «Μέχρι σήμερα, τα τοπικά συμβούλια διεκπεραίωναν ή επικύρωναν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή στην καλύτερη περίπτωση, είτε λειτουργούσαν συμβουλευτικά, είτε εξέδιδαν αποφάσεις προέγκρισης αδειών για ίδρυση καταστημάτων ή άδειες που δεν μπορούσαν έτσι κι αλλιώς να αρνηθούν, διαχειρίζονταν ένα ελάχιστο ποσό, γνωστό ως προκαταβολή, χωρίς να έχουν ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο για τα ζητήματα των περιοχών τους.  Μέχρι σήμερα, το μοντέλο της διοίκησης των Τοπικών Κοινοτήτων ήταν δέσμιο των πολιτικών επιλογών της παράταξης και της θέλησης της πλειοψηφούσας αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Επιχειρώντας δε να κάνει κοινωνούς της επόμενης ημέρα τους δημότες, πρόσθεσε: «Οι Τοπικές Κοινότητες δεν θα είναι ακόλουθοι του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά αποκτούν τον δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή ευθύνης τους. Διαχειρίζονται απευθείας το δικό τους μερίδιο, για έργα που θα υλοποιηθούν, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, τους πόρους που διανέμονται στους Δήμους από το Κράτος, με αποφάσεις των ίδιων των δημοτών και των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Παρουσίαση νέων υποψήφιων και προγράμματος για την Περιφέρεια της Σύρου από τον Νίκο Λειβαδάρα

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 13 maart 2019

Στο νέο αυτό περιβάλλον, μπορούν να ηγηθούν όσοι θα επιδείξουν δημοκρατικές αρχές, προγραμματισμό, συνεργατικό πνεύμα αλλά και ωριμότητα στην ανάληψη της ευθύνης για μια μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται στη διαχείριση των τοπικών θεμάτων και στις Κοινότητες.

Κατά την περίοδο συγκρότησης της δικής μας παράταξης το κυρίαρχο ζήτημα που με απασχόλησε ήταν να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν συνδυασμό συνεργατών, μια ομάδα από συμπολίτες μας, που αφενός έχουν την διάθεση και το μεράκι να συμβάλουν η καθεμιά και ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις σε μια νέα διαφορετική πορεία ανάπτυξης του τόπου μας και αφετέρου να επιθυμούν να συνεργαστούν χωρίς ταμπέλες. Διαφορετικοί άνθρωποι σε ένα κοινό σκοπό, να βάλουμε όλοι μαζί τα θεμέλια για έναν τόπο που όλοι μας θα νιώθουμε περήφανοι που ζούμε εδώ.

Είμαι πεπεισμένος ότι τα καταφέραμε. Ο συνδυασμός μας δεν αποτελείται από μέλη που απλά γεμίζουν κενά στα ψηφοδέλτιά μας, αλλά από ξεχωριστές μονάδες που όλοι μαζί αποτελούν ένα σύνολο δημιουργίας που θα φέρει την αλλαγή.

Για μας, οι Τοπικές Κοινότητες αποτελούν κοιτίδες δημοκρατίας, γι’ αυτό και η επιλογή των προσώπων έγινε με γνώμονα την διασφάλιση της ανάπτυξης των Τοπικών Συμβουλίων σε ένα θεσμό με καθοριστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες που θα αποτυπώνονται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και στον Προϋπολογισμό του Δήμου».

Διαβάστε εδώ τις πλήρεις  προτάσεις  του συνδυασμού «Ανοικτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» για την Περιφέρεια της Σύρου:

Protaseis gia perifereia

Μετά την παρουσίαση των προτάσεων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας της Σύρου, σε πανηγυρικό κλίμα ανακοινώθηκαν τα ονόματα ακόμη 36 υποψηφίων του συνδυασμού: «Ανοικτοί Ορίζοντες για τη Σύρο»

Ακολουθούν τα ονόματα και οι φωτογραφίες των νέων υποψηφίων:

ypopsifioi leivadara