Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων Optimist 2017.

Αισθητή έκανε την παρουσία του ο Ν.Ο. Σύρου στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων 2017, που διεξήχθη 18-21 Ιουνίου στο Μαραθώνα. Η συμμετοχή του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ομίλου μας περιορίστηκε αυτή τη φορά σε δύο μόνο εντεκάχρονους αθλητές, τους Γιώργο Ρούσσο και Σταμάτη Γρυπάρη, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον προπονητή τους κ. Γιάννη Γρυπάρη.

Οι μέτριας έντασης άνεμοι που επικράτησαν και τις τρεις μέρες ημέρες των αγώνων επέτρεψαν στους διοργανωτές να διεξάγουν και τις εννέα (9) προγραμματισμένες ιστιοδρομίες. Ο αριθμός των συμμετοχών έφτασε τις 220 για τα αγόρια και τις 90 για τα κορίτσια (310 αθλητές στο σύνολο).

Η παρουσία και των δύο αθλητών μας στο θαλάσσιο στίβο του Μαραθώνα ήταν άκρως επιτυχημένη αφού ο Γ. Ρούσσος κατάφερε με εξαιρετική τακτική κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών να καταλάβει τη 15η θέση στη γενική βαθμολογία και ο junior της παρέας, Σ. Γρυπάρης με ιδανικές εκκινήσεις να καταλάβει την 52η θέση στη γενική και την 16η θέση στην κατηγορία juniors (αθλητές γεννημένοι τα έτη 2007 , 2008 και 2009).

Τόσο ο Ν.Ο.Σύρου όσο και προσωπικά ο κ. Γ. Γρυπάρης ευχαριστούν θερμά τον Ν.Α.Ο.Κέκρωψ και ιδιαίτερα τον προπονητή του κ. Δημήτρη Μπουγιούκα, ο οποίος «φιλοξένησε» στο συνοδό φουσκωτό σκάφος του Ομίλου του και τον δικό μας προπονητή.

Τα παραπάνω αποτελέσματα αποδεικνύουν περίτρανα τη σωστή και μεθοδική δουλεία που γίνεται στο τμήμα ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ομίλου μας καθώς και την προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους να διατηρηθεί το επίπεδο των αθλητών του ιστορικού τμήματος όσο ψηλότερα γίνεται λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.