Δυο απόπειρες διάρρηξης έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης 9 Μαΐου στην Ερμούπολη της Σύρου.

Ειδικότερα. Άγνωστος-οι, όπως δήλωσε στο logotypos.gr ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου τύπου «Ευρώπη» Δημήτρης Ασμάνης τα ξημερώματα της προαναφερθείσας ημερομηνίας έσπασαν τζάμι της Επιχείρησής του επί της οδού Κωνσταντίνου Μαρούλη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του για το γεγονός ενημερώθηκε η Αστυνομία προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

«Το πρωί που άνοιξα την πόρτα είδα το τζάμι σπασμένο στο παράθυρο το πλαϊνό. Κατάλαβα ότι κάποιος προσπάθησε να μπει μέσα. Δεν μπήκαν μέσα τελικά, ωστόσο ενημέρωσα την Ασφάλεια η οποία είπε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάνης

Στην ίδια περιοχή, στην οδό Άρεως, προέκταση της Κ. Μαρούλη προς την πλευρά του Νεωρίου, άγνωστος-οι, το ίδιο χρονικό διάστημα έσπασαν τζάμι  στο κατάστημα πώλησης ζωοτροφών της κας Κ. Β.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες δεν κατάφεραν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του καταστήματος γεγονός που ο ιδιοκτήτης του, αποδίδει στο αποθαρρύνθηκαν από την ύπαρξη διπλών τζαμιών στα πορτοπαράθυρα: « Το παρατήσανε γιατί δυσκολευόταν επειδή  είναι διπλό το τζάμι; Πέρασε κάποιος και τα παράτησαν; Δεν το γνωρίζω αυτό» δήλωσε ο σύζυγος της ιδιοκτήτρια, προσθέτοντας: «Όμως προσπάθησαν και στο απέναντι κατάστημα (πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ)», οπότε μάλλον κάτι κυκλοφοράει εδώ γύρω».