Δεν πρόλαβε καλά – καλά να στεγνώσει η μελάνη αναφορικά με το ατύχημα νεαρής γυναίκας σε ράμπα ΑμΕΑ στην παραλία της Ερμούπολης, –  το οποίο σχολιάστηκε σε στήλη μας την περασμένη εβδομάδα    – και τα περιστατικά δυστυχώς πολλαπλασιάζονται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Το γεγονός αυτό, όπως  δηλώνει στο «Λ»  ο σύζυγος του αρχικού θύματος, τον ωθεί στη συγκέντρωση στοιχείων και εγγράφων προκειμένου να καταθέσει εξώδικο, αλλά και να προσφύγει  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Να υπενθυμίσουμε  ότι η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα στο Νοσοκομείο της Σύρου  με κατάγματα ποδιού, εξ αιτίας της πτώσης της από ράμπα στην παραλία (μπροστά στο Plaza), με το σύζυγό της, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα, να φέρνει στο φως δύο ακόμη νέα  ατυχήματα σε ράμπες της χερσαίας ζώνης Ερμούπολης:: “Ραμπών το ανάγνωσμα” ήταν η  πρώτη του φράση, σπεύδοντας να προσθέσει:  «Δεν πρόλαβε να βγει η γυναίκα μου την προπερασμένη Παρασκευή από το νοσοκομείο και το απόγευμα μια άλλη κοπέλα γλίστρησε στη ράμπα (απέναντι από το παλαιό ζαχαροπλαστείο Κανακάρη) και χειρουργείται τώρα στον αστράγαλο».

Συνεχίζοντας, ενημερώνει  ότι κατά την διάρκεια αλλαγής των  επιδέσμων της συζύγου του στο Νοσοκομείο της Σύρου πληροφορήθηκε ότι ένας γνωστός συμπολίτης μας έπεσε πριν πέντε – έξι ημέρες  σε ράμπα και έκανε χειρουργείο,.

Το τελευταίο συμβάν, σε τόσο σύντομο χρονικά διάστημα, έρχεται προφανώς να καταδείξει  ότι τελικά χωλαίνει στο σχεδιασμό και την  κατασκευή των ραμπών η παραλία,  και  φυσικά κοινή απαίτηση πλέον είναι η λήψη μέτρων προτού σημειωθεί κάποιος σοβαρότερος τραυματισμός .

Όπως πολύ εύστοχα σχολιάστηκε στη σχετική στήλη της εφημερίδας ΛΟΓΟΣ: «Οι ράμπες κατασκευάζονται για εξυπηρέτηση ΑΜεΑ και όχι για να δημιουργούν ΑΜεΑ!».

Για τα συμβάντα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκαν σχετικά τόσο το Λιμενικό Ταμείο όσο και το Λιμεναρχείο, ώστε να πράξουν τα δέοντα.