Άφατη θλίψη κατέκλυσε την Σύρο στο άκουσμα της είδησης ότι ο 27χρονος άγγελος, το γλυκό κορίτσι που έδινε καθημερινά την προσωπική του μάχη με την επάρατη νόσο, τελικά έσβησε.

Συγκίνηση δε προκαλεί το ευχαριστήριο της οικογένειας της σε όλους όσοι βοήθησαν στον δύσκολο και άνισο αγώνα της.

Η Φρατζέσκα, το κορίτσι που σύσσωμη η συριανή Κοινωνία έσπευσε να στηρίξει οικονομικά μόλις πριν μερικούς μήνες , δεν είναι πλέον μαζί μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αγωνίστρια της ζωής και διαζευγμένη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού μόλις  δυόμιση  ετών, μετά  από δύο επεμβάσεις στο ΚΑΤ οι οποίες δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα υπεβλήθη σε ρομποτική χειρουργική επέμβαση στη Νευροκλινική. Ωστόσο, αδυνατώντας να καταβάλει τότε το κόστος της επέμβασης το οποίο ανήρχετο στα 4.000 ευρώ απευθύνθηκε στον αλτρουισμό της  Συριανής Κοινωνίας η οποία την αγκάλιασε, συγκεντρώνοντας εν ριπή οφθαλμού το οφειλόμενο χρηματικό ποσό.

Οι ελπίδες τότε ότι η Φρατζέσκα θα τα καταφέρει αναπτερώθηκαν. «Χάρη στη γενναιοδωρία και τη γενναιοψυχία σας, το πρόβλημα υγείας της 27χρονης μονάκριβης μας κόρης, Φραγκίσκας-Παναγιώτας αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν και ο δρόμος μας είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος, τόσο εγώ η μάνα,  όσο και ο πατέρας της, αλλά και η ίδια η Φρατζέσκα, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από την αγάπη αυτού του υπέροχου κόσμου» υπογράμμιζε η οικογένεια της με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, στην οποία μεταξύ άλλων  απεύθυνε δημόσια  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους,  συγγενείς, φίλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμπαραστάθηκαν στην  οικογένεια.

«Ζητούμε βοήθεια από τον κόσμο γιατί δεν υπάρχουν χρήματα . Είναι πάρα πολλά τα έξοδα και δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε» είχε δηλώσει  στη Λίτσα Χαραλάμπους «Λ» εκείνο το διάστημα  η γιαγιά της Φρατζέσκας, Δήμητρα Μενδρινού, αναφερόμενη στην περιπέτεια της υγείας τής εγγονής της η οποία μαζί με τη μητέρα της στην Αθήνα ανέβαιναν το Γολγοθά της ασθένειας: «Πριν 3 μήνες τής παρουσιάστηκαν τρεις όγκοι στο κεφάλι τούς οποίους αφαιρέσαμε (η δήλωση είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβρη). Όταν επανέλαβε την αξονική τομογραφία διαγνώστηκαν δυο ακόμη. Οι γιατροί έκριναν ότι δεν μπορούσαμε να περιμένουμε. Έπρεπε αμέσως να  γίνουν επεμβάσεις και επειδή δεν είχαμε τα χρήματα αποφάσισαν να τη χειρουργήσουν και να πληρωθούν όταν συγκεντρώσουμε το ποσόν των 15.000 ευρώ».

Στο πλευρό τής οικογένειας είχε σταθεί τότε η κ Δήμητρα Γαβρίλη, -ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάννα η οποία πρωτοστατούσε στη συγκέντρωση των χρημάτων.

Η πικρία της Συριανής Κοινωνίας είναι απερίγραπτη που ένας τόσο νέος άνθρωπος δεν τα κατάφερε, κι έφυγε αφήνοντας πίσω ένα δίχρονο αγγελούδι το οποίο θα βιώσει από δω και πέρα τον δικό του Γολγοθά.

Στο ευχαριστήριο της η οικογένεια Βεροπούλου υπογραμμίζει:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη σε όλους εσάς να εκφράσουμε τις βαθύτατες και ειλικρινείς ευχαριστίες μας, για την συγκινητική παρουσία σας στην εξόδιο ακολουθία και τη συμπαράσταση σας στο βαρύ πένθος μας, για την απώλεια της 27χρονης, πολυαγαπημένης, μονάκριβης θυγατέρας μας και μητέρας ενός τέκνου, Φρατζέσκας – Παναγιώτας Βεροπούλου.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Γκόγκα Έλενα, τον  ιατρό του Διαγνωστικού Κέντρου Χαλανδρίου «ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ», κ. Παντελάκο Παναγιώτη, για την ευαισθησία, τη συμπαράστασή και την ανθρωπιά την οποίαν επέδειξαν καθ όλη τη διάρκεια της ασθένειάς της, καθώς και ολόκληρο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του  παθολογικού τμήματος του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, όπως και δημόσια σήμερα  ευχαριστήσουμε, τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου, καθώς και ολόκληρο τον καθολικό κλήρο,  όχι μόνο για τη τιμή την οποία μας έκαναν, παρευρισκόμενοι άπαντες στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και για την γενναιοδωρία  και τη συμπαράσταση τους κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ απευθύνουμε και στον ιερέα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου π. Αντώνιο, για το άμεσο ενδιαφέρον του και τη προσφορά του.

Επίσης ιδιαιτέρως ευχαριστούμε  τους κ.κ: Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο  της εταιρείας ΟΝΕΧ κ. Ξενοκώστα του Ναυπηγείου Σύρου, τον εργολάβο του Ναυπηγείου Σύρου κ. Σαββίδη, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Ναυπηγείου κ. Χατζαντώνη Αντώνιο, όλους τους εργαζομένους σε αυτό, όπως επίσης τον εφοπλιστή κ. Μαρτίνο Αθανάσιο για την πολύτιμη προσφορά, το ενδιαφέρον  και  τη συμπαράστασή τους.

Τις θερμές μας ευχαριστίες εκφράζουμε ακόμη, προς το γραφείο Τελετών «  ΑΓΓΕΛΟΣ», το οποίο επιμελήθηκε την εν γένει τελετή.Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς όλους όσοι κατέθεσαν στεφάνια και  έκαναν δωρεές για τη μνήμη της στο σύλλογο καρκινοπαθών,  καθώς και όλους όσοι στάθηκαν στο πλάι μας κατά την διάρκεια της ασθένειάς της.

Τέλος ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες και τους δημοσιογράφους των διαδικτυακών τόπων: kyklades 24.gr, syrostoday.gr, logotypos.gr και koinignomi.gr για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Είναι πολύ δύσκολο να  τιθασεύσουμε τον πόνο μας….»

Με εκτίμηση

Μιχάλης και Στέλλα Βεροπούλου.