Αν και μικρότερη, σε σχέση με άλλες χρονιές,  συμμετοχή  μικρών και μεγάλων ποδηλατών στην 9η ποδηλατοδρομία  του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου – ενδεχόμενα σε αυτό να συνέβαλε  η πληθώρα των εκδηλώσεων του τριημέρου –  η όλη δράση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Πλατεία Μιαούλη.

Με  υψηλές για τη εποχή θερμοκρασίες  οι ενήλικες  ποδηλάτες,  με σημείο εκκίνησης την πλατεία Μιαούλη και σύμμαχο ένα ελαφρό βοριαδάκι, αναχώρησαν λίγο μετά τις 6:30  με προορισμό το παλιό Βενζινάδικο της Βάρης.

Λίγη ώρα  αργότερα το team των μικρών ποδηλατιστών  με σημείο εκκίνησης το δημοτικό σχολείο του Μάννα κατευθύνθηκε προς την πλατεία Μιαούλη, η οποία και αποτέλεσε το σημείο τερματισμού της 9ης ποδηλατοδρομίας.

Σημείο εκκίνησης για τους πολύ μικρούς ποδηλάτες αποτέλεσε το κτήριο της Πυροσβεστικής στην παραλία της Ερμούπολης.

Με τον τερματισμό όλων των ποδηλατών στην πλατεία Μιαούλη  τα παιδιά, υπό τους ήχους της μουσικής της Ρένας Ξαγοράρη , επιδόθηκαν σε διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, χορεύοντας, παίζοντας, ζωγραφίζοντας και διασκεδάζοντας.

Να επισημανθεί  ότι η  όλη εκδήλωση υλοποιήθηκε από τον Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Σύρου-  στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Περιβάλλοντος – καθώς και ότι στις φετινές δράσεις συμμετείχε  ο Αθλητικός  – Πολιτιστικός  Σύλλογος  «Δρομείς Σύρου».