Η 1η Αγορά Agora που διοργανώνεται στην Αθήνα από το Animasyros,, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, είναι με ελεύθερη είσοδο, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής έως τις 17/09, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας.

Ομιλητές και συνεργάτες των δράσεων της Athens Animation Agora είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου του Animation, κυρίως από Ευρώπη, όπως είναι η Samira Haddi, Sales Manager στο MIP Market των Καννών, η Laure Goasguen της γαλλικής Miyu Distribution καθώς και ο Isaac Gaido Daniel της Autour de Minuit αλλά και ο Τσέχος  Martin Kotik της  Rolling Pictures, η Karin Vanderydt εκπρόσωπος της Anima Brussels, η Anne Brotot της Ecole MoPA, η Nancy Denney Phelps και η Nora El Bekri, εκπρόσωπος του TV Paint, καθώς και πολλοί έλληνες εκπρόσωποι του χώρου.

Σκοπός της 3Α είναι να αποτελέσει έναν κοινό τόπο και να ανοίξει το διάλογο ανάμεσα στην ελληνική και διεθνή δημιουργία σε καίρια θέματα όπως είναι η παραγωγή, η διανομή, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των 3ημερων εκδηλώσεων θα κάνουν πρεμιέρα και δύο σημαντικές ταινίες: το προτεινόμενο για Όσκαρ, Breadwinner σε παραγωγή A. Jolie, και το Harvie and the Magic Museum.

Επιπλέον, θα παρουσιάστεί και ένα ειδικό αφιέρωμα με θέμα τη θάλασσα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, με τον τίτλο Onasseas – The Salty Stories.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το καθιερωμένο pre – festival event στη Στέγη, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα του 11ου Animasyros (26-30/09 – Σύρος).

61st BFI London Film Festival – Official Competition, First Feature Competition and Documentary Competition

Φωτογραφικό υλικό, αναλυτικά το πρόγραμμα της 3Α και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.dropbox.com/sh/gb3g3jpqtzscwdl/AABPvTd6eySDGXCLcIwIbfSta?dl=0

3A_Animasyros_PR_Final_0709
3A_SCHEDULE_0709