Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Η αρχή των διήμερων πανηγυρικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων έγινε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.
Στην τελετή έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων Μάρκος Βουτσίνος, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, ο βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νίκος Λειβαδάρας, ο πρόεδρος του Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων Γιάννης Χαρίτος, αντιπροσωπεία των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
Με το πέρας της σύντομης τελετής, ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, έκανε ειδική μνεία για τους αγώνες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, εξαίροντας την μαχητικότητα και τη σπουδαιότητα των εργατών που έδωσαν και τη ζωή τους εν ώρα εργασίας ή διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, και ευχήθηκε να μην υπάρχει αδικία έτσι ώστε να επεμβαίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, αλλά αν χρειαστεί να γίνεται, αυτό να επιτελείται με απόλυτο σεβασμό στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του καθενός.
Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, έκανε και μια σύντομη αναφορά στο κάλος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ερμούπολης, που ευτύχησε να μεγαλουργήσει πρώτη και στον ύψιστο βαθμό μετά την Επανάσταση του 1821, ως προπομπό της προγραμματισμένης ξενάγησης των καλεσμένων από την ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ σε διάφορα σημεία της Ερμούπολης, την οποία ανέλαβε η Ρένα Ξαγοράρη.
Το απόγευμα, στις 17.00, είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της αίθουσας που θα στεγάσει το Ιστορικό Αρχείο, εντός του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων.