Για μια ακόμη χρονιά,  ο Σύλλογος  Κατ’ Οίκον Νοσηλείας  Σύρου στην εκδήλωση  κοπής  της πρωτοχρονιάτικης πίτας  του – στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ball room του ξενοδοχείου «Ερμής» τίμησε τα στηρίγματά του, με τον πρόεδρό του Αντώνη Μαυρομουστάκη κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του  να επικεντρώνεται  στα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο.  

Κοπή πίτας κατ' οίκον Νοσηλείας στο ξενοδοχείο Ερμής

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 16 januari 2019

«Με την δική σας συμπαράσταση και προσφορά μπόρεσε ο Σύλλογος  μας να συνεχίσει κι αυτό το χρόνο την δραστηριότητά του. Μπόρεσε να εξυπηρετήσει όσους είχαν ανάγκη, να αγκαλιάσει τους συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες τόσο καθημερινά όσο και τις αργίες και τις εορτές. Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να προσφέρουν οι νοσηλεύτριες μας τις υπηρεσίες των κατ οίκον ,σε συνεργασία πάντα με τους θεράποντος Ιατρούς» τόνισε, κάνοντας γνωστό ότι την χρονιά πού πέρασε εξυπηρετήθηκαν 380  άτομα με εκατοντάδες κατ’ οίκον επισκέψεις για  ενέσεις, αιμοληψίες, αλλαγές τραυμάτων μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως, κλπ.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που με την ανιδιοτελή τους προσφορά στο Σύλλογο ενίσχυσαν σημαντικά το έργο του.  Έτσι, τιμητικά διπλώματα  και αναμνηστικές πλακέτες απενεμήθησαν στην εφημερίδα «Λόγος των Κυκλάδων», στην εικαστικό – ζωγράφο Έλσα Χαραλάμπους και στον εθελοντή Γιώργο Βουτσίνο, για την αδιάλειπτη  προσφορά τους τόσο στο Σύλλογο όσο και τους συνανθρώπους τους.

Κοπή πίτας κατ' οίκον Νοσηλείας στο ξενοδοχείο Ερμής

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 16 januari 2019

Εκθειάζοντας το έργο των εθελοντών, της νοσηλευτικής ομάδας και των χορηγών ο κ. Μαυρομουστάκης υπογράμμισε ότι οι ανωτέρω στηρίζουν και βοηθούν το Σύλλογο να ανταποκρίνεται θετικά στις υποχρεώσεις του, ενώ από την αναφορά του δεν έλειψαν οι δημόσιες ευχαριστίες του στους δημότες που τους συνδράμουν παντοιοτρόπως: «Πολλοί συμπολίτες μας προσφέρουν αμαξίδια, νοσοκομειακά κρεβάτια αεροστρώματα και άλλα όργανα με τα οποία εξυπηρετούμε δεκάδες ασθενείς» είπε χαρακτηριστικά, εξάιροντες και κάποιους φορείς και ιδιώτες για σημαντικές προς το Σύλλογο χορηγίες: «Το Ίδρυμα Νιάρχου μας βοήθησε αποτελεσματικά αυτό το χρόνο αλλά δυστυχώς λήγει σε λίγο η μεγάλη του προσφορά. Επίσης ο Αθανάσιος Μαρτίνος, η οικογένεια Χατζηλία, το Ιδρυμα Μωραίτη και άλλοι συνάνθρωποι μας συνέχισαν να στηρίζουν τον Σύλλογο μας στο χρόνο που πέρασε Τους ευχαρισ­τούμε, τους ευγνωμονούμε και τους χειροκροτούμε για την ουσιαστική τους προσφορά».

Ο Σύλλογος διανύει ήδη το 24ο έτος ύπαρξής του, με τους εθελοντές και τα μέλη που τον στελεχώνουν να φροντίζουν υπερβάλλουν εαυτόν για τη διασφάλιση της υγείας αδύναμων οικονομικά ανθρώπων. Κατέστη σαφές λοιπόν ότι πλέον υπάρχει επιτακτική ανάγκη να πλαισιωθεί και από νεαρά σε ηλικία άτομα  έτσι ώστε να διασφαλιστεί  η απρόσκοπτη πορεία του στο μέλλον.

Κοπή πίτας κατ' οίκον Νοσηλείας στο ξενοδοχείο Ερμής

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 16 januari 2019

Κατόπιν μιας συνοπτικής αναφοράς των δραστηριοτήτων της απελθούσας χρονιάς, κ. Μαυρομουστάκης εξέφρασε την πικρία του για τα δεινά που βιώνουν πάμπολλοι συνάνθρωποί μας εξ’ αιτίας των μνημονίων, ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι κατά τι καλύτερη από την προηγούμενη: «Να ευχηθούμε ο χρόνος αυτός να είναι για όλους χαρούμενος, ευτυχισμένος, κι απ’ τον ΘΕΟ ευλογημένος. Χωρίς μνημόνια πια ας βρούμε τον δρόμο πού θα οδηγήσει την χώρα μας στην πρόοδο, στην ανάπτυξη στην ουσιαστική βελτίωση της οικονομίας, που θα ξαναφέρει στα χείλη μας το χαμένο χαμόγελό μας πού θα ανατείλουν μέρες καλύτερες για την πατρίδα μας, για τον λαό μας», απευθύνοντας κάλεσμα για πύκνωση των εθελοντικών ομάδων και κυρίως αυτών των γηροκομείων και του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι η όποια συνδρομή  σε αυτούς τους τομείς θα είναι πραγματικά πολύτιμη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρομουστάκη, τα πάγια μηνιαία έξοδα του Συλλόγου ανέρχονται στα 4.500  ευρώ και αφορούν κατά κύριο λόγο την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των νοσηλευτριών, με το Δ.Σ. να καταβάλει τιτάνιο αγώνα προκειμένου να τα συγκεντρώσει: «Είναι ένα σημαντικό ποσό το οποίο με την βοήθεια του ΘΕΟΥ και με την δική σας προσφορά ελπίζομε να το καλύψουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Η κάλυψη των εξόδων της φετινής εκδήλωσης ήταν μια χορηγία του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου «Δρομείς Σύρου» με τον πρόεδρό του Τάκη Παπουτσά να σημειώνει ότι ήταν το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν για ένα Σύλλογο με όσο έντονη κοινωνική δράση, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι μέρος των εσόδων από το προσεχές Syros Run θα διατεθεί προς ενίσχυση της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας.

Συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός της συνιδιοκτήτριας του Λόγου Λίτσας Χαραλάμπους, τον οποίο ανέγνωσε η κόρη της Έλσα, δεδομένου ότι η ίδια δεν κατέστη δυνατό να παραστεί, λόγω μια ίωσης που την ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα.

Μέσω μιας ενδελεχούς  ιστορικής αναδρομής στη σύσταση του δραστήριου αυτού Συλλόγου, με αφετηρία εκπομπές, τόσο της ιδίας όσο και του δημοσιογράφου Γιάννη Ρουσσουνέλου,  στον ιστορικό Δημοτικό Ρ/Σ «Κόσμος 90» η κα Χαραλάμπους , υπογράμμιζε μεταξύ άλλων: «Ο σύλλογος της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Παροχής Φροντίδας είναι η κορωνίδα του εθελοντισμού αφού η υγεία είναι ό,τι πολυτιμότερο και άπαντες έχουμε εν δυνάμει την ανάγκη του.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση δίνεται μέσα από το βλέμμα των αρρώστων όταν απλώνουν το χέρι και λένε «ευχαριστώ». Αυτή η επιβράβευση ξεχειλίζει την καρδιά από αγάπη και δίνει δύναμη.

ΚΑΝΕΙΣ δεν περισσεύει στον εθελοντισμό όσο υπάρχουν μοναχικοί ασθενείς.

ΤΟ περίσσευμα είναι μόνο στην ευσπλαχνία και τη στοργή.

ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟΙ όλοι – επώνυμοι και ανώνυμοι- τότε και τώρα που με τη στάση τους επιβεβαιώνουν τη ρήση του Αντισθένη «Αυτοί που σαν αδέλφια ενώνονται για έναν κοινό σκοπό, πιο δυνατοί κι από τα απόρθητα τα κάστρα στέκουν.»

Ο Γιάννης Ρουσσουνέλος και εγώ ως συνιδιοκτήτες της εφημερίδας Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΆΔΩΝ από καρδιάς σας ευχαριστούμε!»

Καταλήγοντας ο κ. Μαυρομουστάκης ζήτησε τη στήριξη στο έργο του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι οι ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα είναι τόσο μεγάλες, ώστε  αδυνατούν πλέον να καλύψουν όλα τα περιστατικά με τους ισχνούς οικονομικούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί  ότι παρουσία δήλωσαν πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, καθώς και ότι την πίτα ευλόγησαν και έκοψαν ο Επίσκοπος Καθολικών κ. Πέτρος Στεφάνου και ο π. Κωνσταντίνος Κοντός εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Σύρου κ.Δωρόθεο Β’.

Κάλαντα έψαλε η Χορωδία του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Σύρου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο  με τον χαιρετισμό της κας Χαραλάμπους:

«Καλησπέρα σας.  Καλή και ευλογημένη χρονιά

Νιώθω ευλογημένη  σήμερα για τιμή και λυπάμαι τόσο που μια ίωση με κρατά μακριά σας.

Είχα προγραμματίσει να πω δυο λόγια για αυτόν το σύλλογο τον οποίο εν τη γενέσει του τον παρακολουθώ με μεγάλη αγάπη και το ιστορικό του το έχω ζήσει από κοντά.

ΉΤΑΝ ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΟΥ 1995 όταν τα μικρόφωνα του ιστορικού δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ερμούπολης «ΚΟΣΜΟΣ 90» είχαν πάρει φωτιά.

Ο ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ απλώθηκε πάνω από το συριανό ουρανό με ένα εκτυφλωτικό φως.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ σε αρρώστους που αναζητούν βοήθεια στο σπίτι είχε εκτιναχτεί αιχμαλωτίζοντας τη φαντασία των ανθρώπων τού μικρού – μεγάλου νησιού μας..

Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΡΘΑ ΡΟΥΣΣΟΥ με τις νοσηλεύτριες Σπεράντζα Δουράτσου και Θεοδώρα Σταυροπούλου ζητούσαν -η αμέριστη προσφορά τους από σπίτι σε σπίτι ανήμπορων ασθενών- να γίνει καινοτομία που θα αλλάξει το κοινωνικό μέχρι τότε πρόσωπο της Σύρου.

Η αφορμή ήταν να μοιραστούν μαζί τους το περίσσευμα της αγάπης τους. Ήθελαν να πείσουν ότι όταν γευτούν και οι άλλοι τη χάρη της απλόχερης προσφοράς, τότε δε θα θέλουν να την αποχωριστούν.

ΩΣ παραγωγός εκπομπών με τίτλο «Στον Αστερισμό του Κόσμου» δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν άκουγα πως ξεκίνησε αυτή η διακονία.

ΜΟΥ ζήτησαν να γνωστοποιήσουν το αθόρυβο έργο τους γιατί πλέον οι «αναγκεμένοι» ασθενείς πολλαπλασιάζονταν καθημερινά με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν.

ΩΣ νοσηλεύτριαστο νοσοκομείο Σύρου η αδελφή Μάρθα διαπίστωνε ότι άρρωστοι που έπαιρναν εξιτήριο και είχαν ανάγκη νοσηλείας στο σπίτι ήταν στο έλεος του θεού.

ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον με τη βοήθεια συναδέλφων της και της Σπεράντζας η οποία μόλις είχε αποφοιτήσει από την Σχολή Νοσηλευτών.

ΖΗΤΟΥΣΑΝ μια ζεστή κοινωνική αγκαλιά για να μοιραστούν το πρόβλημά τους. Παρέδιδαν μάθημα ανθρωπιάς.

ΚΑΙ αυτή η ανθρωπιά βρήκε άμεση ανταπόκριση πρώτα από την πρώην δημοτική σύμβουλο, γνωστή για την ευαισθησία της, Άννα Βαφία, η οποία σε ανοιχτή γραμμή έδωσε την ιδέα σύστασης ενός φορέα πάνω στον οποίο θα ακουμπούσε αυτός ο εθελοντισμός.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ επί νομαρχίας Πάνου Κοντογεώργη, Δήμος Ερμούπολης επί δημαρχίας Γιάννη Δεκαβάλλα, Δήμος Άνω Σύρου επί δημαρχίας Γιώργου Πάπιτση, σύσσωμες και οι επτά κοινότητες του νησιού με προέδρους τους Νίκο Ροσσολάτο, Εδουάρδο Δελατόλλα, Μάρκο Πρίντεζη, Δημήτρη Ρούσσο, Αντώνη Ξανθάκη, Γιώργο Φρέρη, Γιάννη Βουτσίνο ένωσαν τα χέρια στο νεύμα φιλαλληλίας και έγιναν δύναμη στήριξης.

ΤΟ ίδιο νεύμα ακολούθησε και ο πρόεδρος του νοσοκομείου Νίκος Παπανάγνου (υπήρξε και ο πρώτος εκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου μετά την αδ. Μάρθα που ήταν ως τότε άτυπη πρόεδρος) ο οποίος επέτρεψε στην ξεχωριστή αυτή γυναίκα που τιμά παραδειγματικά το Σχήμα της να προσφέρει τις υπηρεσίες της εκτός ιδρύματος.

Η οικονομική βοήθεια όλων των παραπάνω αλλά και άπειρων αφανών ιδιωτών στηρίχτηκε αρχικά στην ΚΑΡΙΤΑΣ μέχρι να πάρει σάρκα και οστά ο «Σύλλογος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Παροχής Φροντίδας».

Η πρώτη εκπομπή – για την οποία αισθάνομαι ηθική ικανοποίηση – ήταν αυτή του Μάρτη του 1995 που έθεσε τα θεμέλια ενός συλλόγου «παράδειγμα» για την πατρίδα μας, καθώς λίγα χρόνια μετά βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΤ), την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και πάρα πολλούς φορείς.

ΤΟΝ Σεπτέμβριο του ιδίου έτους ο ΚΟΣΜΟΣ 90 με την εκπομπή του Γιάννη Ρουσσουνέλου «Κατόπιν Εορτής» έδωσε συνέχεια έτσι ώστε να αναφερθεί η πρόοδος των ενεργειών.

ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και πάλι στην δική μου εκπομπή ανακοινώθηκε η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του δ.σ του Συλλόγου.

Η σύμπνοια καιη ομόνοια είχαν κάνει το θαύμα τους.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ο σύλλογος ο οποίος στεγάζεται από το 1999 σε οίκημα δίπλα στην κεντρική είσοδο του χειμερινού κινηματογράφου «Παλλάς».

ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ διαδέχτηκε ο  γιατρός Διονύσης Λεονταρίτης ενώ σήμερα πρόεδρος διατελεί ο Μικρασιάτης -και είναι τιμή μας και καμάρι μας- Αντώνης Μαυρομουστάκης .

ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ με ψυχή βαθιά αντιμετώπισαν τις κατά καιρούς δύσκολες οικονομικές περιόδους.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ διπλωματούχες-αμειβόμενες από τον Σύλλογο- νοσηλεύτριες υπηρετούν κατ’ οίκον άτομα που έχουν ανάγκη (όπως αιμοληψίες, θεραπείες με ενέσεις, αλλαγές τραυμάτων κ.α). Τα έσοδα για την αντιμετώπιση των εξόδων, κυρίως για τη μισθοδοσία τους, προέρχονται από τις συνδρομές των μελών, από δωρεές ή από εκδηλώσεις που διοργανώνει το Δ.Σ. αλλά και από το ημερολόγιο που εκδίδεται κάθε χρόνο.

ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ το έργο της Ομάδας Εθελοντών. Αυτής που επισκέπτεται στο Νοσοκομείο ασθενείς και η άλλη που βοηθά στο σπίτι ηλικιωμένα μοναχικά άτομα και παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.

ΤΑΞΙΔΕΨΑ τούτες τις μέρες στο παρελθόν.

ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ τον ιδιαίτερο σύλλογο ό,τι και να προσφέρει κανείς είναι θεόσταλτο.

ΓΙΑΤΙ η προσφορά στηνυγείαείναι ευλογία.

ΕΙΝΑΙ ευλογία η βοήθεια στον ασθενή να ξεχνά τον πόνο του. Τη μοναξιά του. Την εγκατάλειψη. Τον αγώνα του να αντιμετωπίσει την αρρώστια του. Τα γηρατειά του. Εκείνον που βρίσκεται στο θάλαμο νοσοκομείου. Τον άλλον που είναι καθηλωμένος από χρόνιο νόσημα. Τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και τους συγγενείς οι οποίοι αφιερώνουν μια ζωή δίπλα τους σε έναν αγώνα άγονο.

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι η πλειονότητα των συλλόγων στη Σύρο έχει και φιλάνθρωπο χαρακτήρα.

ΩΣΤΟΣΟ ο σύλλογος της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Παροχής Φροντίδας είναι η κορωνίδα του εθελοντισμού αφού η υγεία είναι ό,τι πολυτιμότερο και άπαντες έχουμε εν δυνάμει την ανάγκη του.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση δίνεται μέσα από το βλέμμα των αρρώστων όταν απλώνουν το χέρι και λένε «ευχαριστώ». Αυτή η επιβράβευση ξεχειλίζει την καρδιά από αγάπη και δίνει δύναμη.

ΚΑΝΕΙΣ δεν περισσεύει στον εθελοντισμό όσο υπάρχουν μοναχικοί ασθενείς.

ΤΟ περίσσευμα είναι μόνο στην ευσπλαχνία και τη στοργή.

ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟΙ όλοι – επώνυμοι και ανώνυμοι- τότε και τώρα που με τη στάση τους επιβεβαιώνουν τη ρήση του Αντισθένη «Αυτοί που σαν αδέλφια ενώνονται για έναν κοινό σκοπό, πιο δυνατοί κι από τα απόρθητα τα κάστρα στέκουν.»

Ο Γιάννης Ρουσσουνέλος και εγώ ως συνιδιοκτήτες της εφημερίδας Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΆΔΩΝ από καρδιάς σας ευχαριστούμε!»

Λίτσα Χαραλάμπους

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο  με τον χαιρετισμό κου Μαυρομουστάκη:

«Σεβαστοί πατέρες , κ. αντιπεριφερειάρχη, κ. Δήμαρχε, εκπρόσωποι Συλλόγων, φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας

Σας ευχαριστούμε θερμά πού ήλθατε σήμερα στην εκδήλωσή μας να καλωσορίσουμε τον νέο χρόνο να κόψουμε μαζί την ΠΙΤΑ μας και να ευχηθούμε ο χρόνος αυτός να είναι για όλους χαρούμενος, ευτυχισμένος, κι απ’ τον ΘΕΟ ευλογημένος.

Χωρίς μνημόνια πια ας βρούμε τον δρόμο πού θα οδηγήσει την χώρα μας στην πρόοδο, στην ανάπτυξη στην ουσιαστική βελτίωση της οικονομίας, που θα ξαναφέρει στα χείλη μας το χαμένο χαμόγελό μας πού θα ανατείλουν μέρες καλύτερες για την πατρίδα μας, για τον λαό μας.

Με την δική σας συμπαράσταση και προσφορά μπόρεσε ο Σύλλογος μας να συνεχίσει κι αυτό το χρόνο την δραστηριότητά του, να εξυπηρετήσει όσους είχαν ανάγκη, να αγκαλιάσει τους συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες^ καθημερινά και τις αργίες και τις εορτές. Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να προσφέρουν οι νοσηλεύτριες μας τις υπηρεσίες των κατ οίκον ,σε συνεργασία πάντα με τους θεράποντος Ιατρούς.

Τον χρόνο πού πέρασε εξυπηρετήθηκαν 380 · άτομα με εκατοντάδες κατ’ οίκον επισκέψεις για  ενέσεις, αιμοληψίες, αλλαγές τραυμάτων μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως, κλπ.

Παράλληλα οι εθελόντριες και οι εθελοντές μας εξυπηρέτησαν, συντρόφευσαν ή ψυχαγώγη­σαν με τις επισκέψεις των όλο το χρόνο στα, ιδρύ­ματα και προ παντός στο νοσοκομείο που ασθενείς χωρίς συνοδό που ήλθαν να νοσηλευτούν βρήκαν να τους περιμένει κάποιο άτομο πρόθυμο να τους εξυπηρετήσει, και να τους δώσει κουράγιο με πραγματική αγάπη σαν δικό τους πρόσωπο.

Ο Εθελοντισμός είναι μια υψίστη αξία που αναγνωρίζεται διεθνώς, καλύπτει τα κενά των Κυβερνήσεων στην κοινωνική πολιτική, γεμίζει δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες μας και τονώνει τον ψυχικό μας κόσμο.

Οι εθελοντές μας μαζί με την νοσηλευτική μας ομάδα και τους χορηγούς στηρίζουν τον Σύλλογο, και τον βοηθούν να ανταποκρίνεται θετικά στις υποχρεώσεις του.

Πολλοί συμπολίτες μας επίσης μας προσφέρουν αμαξίδια, νοσοκομειακά κρεβάτια αεροστρώματα και άλλα όργανα με τα οποία εξυπηρετούμε δεκάδες ασθενείς και τους ευχαριστούμε θερμά γι<* αυτές τις πολύ σημαντικές προσφορές.

Το Ίδρυμα Νιάρχου μας βοήθησε αποτελεσματικά αυτό το χρόνο αλλά δυστυχώς λήγει σε λίγο η μεγάλη του προσφορά Επίσης ο ΑΘ.Μαρτίνος η οικογένεια Χατζηλία, το Ιδρυμα Μωραίτη και άλλοι συνάνθρωποι μας συνέχισαν να στηρίζουν τον Σύλλογο μας στο χρόνο που πέρασε Τους ευχαρισ­τούμε, τους ευγνωμονούμε και τους χειροκροτούμε για την ουσιαστική τους προσφορά.

Πριν αναφερθώ συνοπτικά στις δραστηριότητες του Συλλόγου, θέλω να υπενθυμίσω μια πολύ σημαντική τιμή που δόθηκε στον Σύλλογο τον χρόνο που πέρασε. Την Ημέρα του πατέρα που γιορτάστηκε στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ Σύλλογο μας μια τιμητική πλακέτα για την δραστηριότητά του και στα μέλη του Δ. Συμβουλίου από ένα τιμητικό δίπλωμα. Ήταν πράγματι μια εξαιρετική τιμή. Υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε αμείωτη την προσπάθειά μας να εξυπηρετούμε τους συνανθρώπους  μας που έχουν ανάγκη.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές που μας γεμίζουν θλίψη. Πριν λίγες εβδο­μάδες έφυγε από κοντά μας η πολύ αγαπητή μας Μαρία Χατζηλία, η χορηγός του Συλλόγου μας που για πολλά χρόνια ενίσχυε οικονομικά με πολλή αγάπη τον Σύλλογό μας Πάντα θα θυμόμαστε την αγάπη της, την ευγένεια της και την  προσφορά της

Ας ρίξομε όμως μια ματιά στο χρόνο που πέρασε.

Στην γιορτή της πίτας το 2018 είχαμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τον ζωγράφο Μιχ. Μακρουλάκη που μας έχει προσφέρει έργα του για 4 Ημερολόγια του Συλλόγου μας, τον Κομνηνό Στρογγύλη  ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού TV1, την Σπεράντζα  Δουράτσου που ήταν μέλος του Συλλόγου από το 2002 έως το 2017 και την δραστήρια εθελόντρια του Συλλόγου μας Μαρία Γαβαλά που πάντα πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις μας.

Τον Φεβρουάριο είχαμε την εξαιρετική χαρά να παραλάβουμε το δεύτερο αυτοκίνητο που μας προσέφερε ο χορηγός μας ΑΘ. Μαρτίνος για την νοσηλευτική μας ομάδα. Τώρα και τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούνται οι νοσηλεύτριες μας σε όλο το νησί προέρχονται από δωρεές του κ. Μαρτίνου. Του αξίζει το θερμό μας  χειροκρότημα.

Την περίοδο της αποκριάς επισκεφθήκαμε τα γηροκομεία του νησιού μας με γνωστούς Συριανούς μουσικούς και προσφέραμε μεζέδες και γλυκίσματα. Τον Μάιο διοργανώσαμε την Γενική μας Συνέλευση και τον Ιούλιο η γνωστή και δραστήρια ομάδα Καβάφη του τ. Δήμου Άνω Σύρου μας προσέφερε τα έσοδα από την συναυλία που διοργάνωσε στο κηπάριο της Μεταμόρφωσης.

Τον Σεπτέμβριο έγινε με επιτυχία και με συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου η ετήσια συνεστίαση μας, και τον Οκτώβριο γιορτάσαμε την θρησκευτική μας εορτή του Καλού Σαμαρείτη στον Καθολικό Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία. Στο κέρασμα μετά την θεία Λειτουργία κληρώσαμε και το λαχείο μας.

Η Μόνικα Δενδρινού, μέλος του Συμβουλίου μας,  εκπροσώπησε τον Σύλλογο μας στο Ε – Διεπιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας τον Σεπτέμβριο και μίλησε  με θέμα «το coathing στην ανάπτυξη υγείας και ευεξίας» Ένα μοντέρνο θέμα που πιστεύω να παρουσιάσουμε αυτό το χρόνο και στο νησί μας.

Την 1 Νοεμβρίου έγινε η παρουσίαση του Ημερολογίου μας για το 2019 στο πνευματικό Κέντρο του I.Ν/Κοιμήσεως. ‘Όπως γνωρίζετε η Συριανή Ζωγράφος Έλσα Χαραλάμπους μας προσέφερε με πολύ αγάπη τα έργα που κοσμούν τo Ημερολόγιο μας

Τέλος εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας.

Με την ίδια θα έλεγα όρεξη θα βαδίσουμε και στο 2019, για να εξυπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας, χωρίς καμία εξαίρεση. Θα  γιορτάσουμε την θρησκευτική μας εορτή σε Ορθόδοξο Ναό, θα διοργανώσουμε την συνεστίαση και άλλες εκδηλώσεις,

ΘΕΛΩ να ευχαριστήσω την διεύθυνση του ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ που κάθε χρόνο μας προσφέρει την ωραία αυτή αίθουσα για την ΠΙΤΑ μας. Επίσης την Χριστίνα

και τον Γιάννη Ρούσσο για  την σημαντική τους προσφορά το κατάστημα Αντωνακάκη  που μας προσφέρει το δώρο που θα δοθεί στον τυχερό της

ΠΙΤΑΣ, τα καταστήματα και τους φίλους του Συλλόγου μας που μας προσφέρουν δώρα και γλυκίσματα (τα ονόματά τους υπάρχουν στα έντυπα στα τραπέζια). Αλλά επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Σύρου που ζήτησε να καλύψει τα έξοδα της Πίτας και να ενισχύσει οικονομικά τον Σύλλογο μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, τους

χειροκροτούμε και παρακαλούμε να έλθει ο εκπρόσωπος του Συλλόγου να του προσφέρουμε  το Ημερολόγιο μας.

ΠΟΛΛΕΣ ευχαριστίες στα Μ.Μ. Ενημέρωσης που είναι κοντά μας σήμερα.

Τελειώνοντας θέλω να σας παρακαλέσω να πυκνώσετε τις εθελοντικές ομάδες μας των   γηροκομείων και προ παντός του Νοσοκομείου που η προσφορά σας θα είναι πράγματι πολύτιμη.

Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε κι αυτό το χρόνο να κρατήσουμε τον Σύλλογό μας δραστήριο έτοιμο να προσφέρει βοήθεια και αγάπη στους συνανθρώπους μας Σας θέλουμε πάντα κοντά μας για να είναι η προσφορά μας πιο ουσιαστική πιο .. αποτελεσματική. Και μια παράκληση. Μη ξεχνάτε να βοηθάτε τον Σύλλογο. Ο Σύλλογος χρειάζεται περίπου 4500 ευρώ κάθε μήνα για να λειτουργεί σωστά. Είναι ένα σημαντικό ποσό. Με την βοήθεια του ΘΕΟΥ και με την δική σας προσφορά ελπίζομε να το καλύψουμε.

Σας ευχαριστούμε που είσθε κοντά μας, Σας ευχόμεθα  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

ΣΤΗ συνέχεια θα δώσουμε τις τιμητικές διακρίσεις στην εφημερίδα Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, στην ΕΛΣΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ και στον εθελοντή μας ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΥΤΣΙΝΟ».