Με την ψυχή τους διασκέδασαν τα μικρά παιδιά και οι γονείς που δήλωσαν παρουσία στην Χριστουγενιάτικη Γιορτή που διοργάνωσε,  η πρόεδρος Ευαγγελία Ζαχάρη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου, χθες βράδυ, στην αίθουσα του Συλλόγου.

Τα παιδιά αφού τίμησαν δεόντως τα νόστιμα μεζεδάκια και τους χυμούς το έριξαν στο παιχνίδι με τις χαρούμενες φωνούλες τους να πλημμυρίζουν κάθε γωνιά του φιλόξενου χώρου.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ηπειρωτών Σύρου

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 23 december 2018

Φυσικά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, καθώς στην αίθουσα είχε τοποθετηθεί μηχάνημα παρασκευής μαλλιού της Γριάς και σιντριβάνι σοκολάτας με τα παιδιά να σχηματίζουν ουρά προκειμένου να απολαύσουν τις γλυκές γεύσεις τους.

Και καθώς η εορταστική περίοδος ενδείκνυται για την αναβίωση της παράδοσης ξεχωριστή θέση είχαν παιχνίδια με αναφορές από το παρελθόν.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ηπειρωτών Σύρου – παιχνίδια για τα παιδιά, μαλλί της γριάς, φοντύ σοκολάτας, και άφθονο κέφι.

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 23 december 2018

Τα παιδιά διασκέδασαν δεόντως προσπαθώντας με δεμένα μάτια να καρφιτσώσουν στο σωστό σημείο την ουρά σε ένα ζωγραφισμένο γάιδαρο, ενώ τα επιφωνήματα χαράς κάθε φορά που χτυπώντας κρεμασμένη μπάλα γεμάτη κάθε λογής γλυκίσματα με παραδοσιακή γκλίτσα , αυτά έπεφταν στο πάτωμα, δεν περιγράφονται.

Η βραδιά κύλησε με χορό, παιχνίδι, τραγούδια στον πνεύμα των ημερών και τις ευχές να διαδέχονται η μια την άλλη.