Σε μια έντονα λυρική  μουσική βραδιά – στο κατάμεστο καφέ «Μέγαρον» –  πραγματοποιήθηκε   χθες βράδυ η παρουσίαση του CD «Κ.Π. Καβάφης – Απέξω και Τραγουδιστά»,  με τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται για την ενίσχυση του Συλλόγου ΑμΕΑ «Δικαίωμα».

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 19 december 2018

Στο χαιρετισμό του ο Ιθύνων νους της ομάδας «Κ.Π. Καβάφης» Μπάμπης Κουλούρας τόνισε ότι με την έκδοση του συγκεκριμένου Cd ένα μουσικό του όνειρο πήρε σάρκα και οστά και κυκλοφορεί πλέον πανελληνίως μέσω των εκδόσεων «Μετρονόμος».  Μάλιστα δεν έκρυψε την περηφάνια και την τιμή που ένιωσε όταν ο γνωστός έλληνας μουσικοσυνθέτης και νύν πρόεδρος της ΕΡΤ  Χρήστος Λεοντής ακούγοντας τη συγκεκριμένη δουλειά δήλωσε  ότι αυτή θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

Με εγκωμιαστικά λόγια αναφέρθηκε ο τέως δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας  για το πρόσωπο του Μπάμπη Κουλούρα κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της μουσικής μπάντας και τις εμφανίσεις της σε μεγάλες σκηνές τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού.

Απ’ την πλευρά του ο Γ.Γ. του Συλλόγου «Δικαίωμα» Λάμπρος Κατσαρός τόνισε: «Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, λίγο πριν πεθάνει, είχε στο δωμάτιό του μια βαλίτσα. Την κουβαλούσε μαζί του, όλη του τη ζωή. Είναι η βαλίτσα που κουβαλάει ο καθένας από μας, μαζί με τα υπάρχοντά της. Δηλαδή του φίλους, τις παρέες  και την ίδια τη ζωή. Σ’ αυτή τη βαλίτσα έχει στηθεί η φωνή της ομάδας «Καβάφη» που ταξιδεύει στο μέλλον …»,  μη παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους  τους συντελεστές για την κοινωνική τους προσφορά.

Στο ήθος του κ. Κουλούρα επικεντρώθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, ενώ η φωνή της αντιδημάρχου Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού έσπασε αναφερόμενη στον ανθρωπισμό και την διαχρονική προσφορά  του στο Κοινωνικό Σύνολο.

Με θερμά λόγια μίλησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ανδρέας Γιαλόγλου, υπογραμμίζοντας ότι μιλά περισσότερο υπό την ιδιότητα του συναδέλφου μουσικού παρά αυτή του πολιτικού.

Η βραδιά κύλησε με τραγούδια και απαγγελίες από το Μπάμπη Κουλούρα και την Ελπίδα Γαδ, πλαισιωμένους από τους  μουσικούς  της Ομάδας Καβάφης Ζαννή Μαραγκό, Νίκο Ρούσσο, Νίκο Απέργη, Γεωργία Λίτσα και Βαγγέλη Αραγιάννη

Παρουσία στη βραδιά δήλωσαν: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δούναβης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξης Αθανασίου και Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημ. Κοσμάς, ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Μάρκος Πρίντεζης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος   Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Μαρίζα Αγγελοπούλου, οι  Δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Μάρκος Ρούσσος και Κομνηνός Στρογγύλης, καθώς ο τοπικός σύμβουλος Μάννα Στέλιος Τρουμπετάκης.

Τους συλλόγους εκπροσώπησαν οι: Γιάννης Καλοφωλιάς (πρόεδρος Πελοποννησίων Σύρου), Παναγιώτης Τζαναβάρης (Ρόταρι Ερμούπολης), Χρήστος Τσαούσογλου (Μικρασιάτες Ερμούπολης), Ντίνα Συκουτρή (Σύνδεσμος Συριανών) αλλά και η  πρόεδρος, Ζωγραφιά Δόγου, και μέλη του  Δ.Σ.  του Συλλόγου ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το CD θα διατίθεται προς πώληση στη Σύρο από το βιβλιοπωλείο ΣΕΛΕΦΑΪΣ.