Μια μαγευτική, στην κυριολεξία, γιορτινή βραδιά στου Δεκέμβρη τις 9 πού’ χει η…. Άννα τη γιορτή της απόλαυσαν  οι τυχεροί που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Απόλλων, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια παράσταση – με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού – γεμάτη έθιμα, παραδόσεις, χορούς και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, με τίτλο: «Το καραβάκι των ευχών».

 

«Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο γιορτινός μήνας  του χρόνου. Μέρες χαρούμενες , που ανοίγουν σπίτια και καρδιές, για να δώσουν και να πάρουν αγάπη και ευχές.  Είναι και μια ξεχωριστή ανάμεσά τους , που το ΛΕΣ την  γιορτάζει, και καταστατικά ακόμη, κάθε χρόνο, με τη λαμπρότητα που της αξίζει. Είναι η 11η Δεκεμβρίου και είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η πρόεδρος του Λυκείου Χριστίνα Λιγοψυχάκη, προσθέτοντας  ότι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν τα παιδιά: «(δικά σας και δικά μας) που γιορτάζουν και μαζί τους γιορτάζουμε κι εμείς , αφού  με την λαμπερή αθωότητά τους φωτίζουν τη ζωή μας και δίνουν νόημα στην καθημερινότητά μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι με κέφι και αυθορμητισμό τα παιδιά αυτά θα παρουσίαζαν όλα όσα διδάχθηκαν στους κόλπους του ΛΕΣ, ζητώντας από το κοινό να τα ανταμείψει με το θερμό του χειροκρότημα, για τη συνέπειά τους  στις πολύωρες πρόβες, την ανταπόκρισή τους  στις οδηγίες των δασκάλων τους, για τις χαρούμενες φωνές και τα χαμόγελα που ζεσταίνουν τους χώρους μας: «Μέσα στη γενική κατήφεια που ταλανίζει τη ζωή και τον περίγυρό μας, η παρουσία τους επιβεβαιώνει τα λόγια του ποιητή “Όταν ένα παιδί χαμογελά, οι άγγελοι στον ουρανό απλώνουν τα φτερά τους”» τόνισε, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη του εορταστικού προγράμματος.

Τμηματικά,  100 περίπου παιδιά και έφηβοι, με μάτια λαμπερά από την προσμονή των πιο μαγικών ημερών του χρόνου σας, πλημμύρισαν τη σκηνή του θεάτρου Απόλλων,  καλώντας με τους χορούς τους τον κόσμο να ταξιδέψει  μαζί τους.

Μέσω της αθωότητάς τους  το καραβάκι των ευχών, φορτωμένο καλούδια και ευχές, έθιμα και παραδόσεις, τραγούδια και χορούς, ταξίδεψε  σε δρόμους θαλασσινούς μεταφέροντας  τη χαρά της γέννησης του Θεανθρώπου  και την ελπίδα της  χαραυγής ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από κάλαντα χαρακτηριστικά του όπου Γής ελληνισμού, με το κοινό να τους χαρίζει απλόχερα το χειροκρότημά του.

Κλείνοντας η κα Λιγοψυχάκη ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τα παιδιά, τους γονείς, τις Εφορείες Ιματιοθήκης, τους δασκάλους χορού: Μαλαματή Αναστασοπούλου, Μαρία Κορφιάτου, Άννα Χρήστου, Βάσω Χερουβείμ,  Φώτη – Καλκαβούρα, καθώς και την Φοιτήτρια και χορεύτρια του ΛΕΣ Στεφανία Χαραλίδου για την αέναη στήριξή της, και τον γλύπτη Παναγιώτη Καλούδη για την κατασκευή του καραβιού των ευχών.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://www.facebook.com/pg/logotypos/videos/?ref=page_internal