Με τα λόγια αυτά του 95χρονου αντιστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκα, ζωντανού θρύλου του Ιερού Λόχου, του επίλεκτου δηλαδή κομματιού του ελληνικού στρατού που απελευθέρωσε τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και πολλά άλλα νησιά και περιοχές της Ελλάδος, σφραγίστηκε το διήμερο των τιμητικών εκδηλώσεων για την 73 επέτειο της Απελευθέρωσης των Κυκλάδων από τα γερμανικά στρατεύματα.

Χτες το απόγευμα είχε προηγηθεί μια μικρή δεξίωση και η καθιερωμένη ομιλία για τον Ιερό Λόχο στο ξενοδοχείο Ερμής, ενώ σήμερα το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον π. Τσιουχάρη Αλέξανδρο, που έκανε μια εκτενή αναφορά στη σημαντικότητα του αγώνα των Ιερολοχιτών για την απελευθέρωση πολλών νησιών του Αιγαίου.

Στη συνέχεια, το σκηνικό μετακινήθηκε έμπροσθεν του κτηρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου τελέστηκε από τον π. Κωνσταντίνο Κοντό επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Σύρου, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κόρκα εκ μέρους των Ιερολοχιτών.

Με το πέρας των καταθέσεων υπήρξε ένα μικρό κέρασμα στο ξενοδοχείο Ερμής.