Άλλη μια διάκριση σε διεθνή ποιητικό διαγωνισμό απέσπασε ο  Συριανός Χρόνης Τσιριγώτης.

Αυτή τη φορά έλαβε μέρος στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του ποιητικού περιοδικού «ΚΕΛΑΙΝΩ»,  με θέμα «Αισιοδοξία», και απέσπασε έπαινο για το ποίημά του με τίτλο «Αναπότρεπτη μοίρα».

«Για άλλη μια φορά, και φέτος, παίρνω έναν έπαινο από Λογοτεχνικό Διαγωνισμό», δήλωσε συγκινημένος στο «Λ», σημειώνοντας ότι ο διαγωνισμός αυτός έλαβε χώρα το καλοκαίρι που πέρασε στην Αθήνα: «Γύρω στον Ιούλιο με Αύγουστο  υποβλήθηκαν οι συμμετοχές και αρχές Οκτώβρη  η κριτική επιτροπή επέλεξε  τα καλύτερα. Εγώ έλαβα έπαινο».

Ωστόσο, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης, δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων προκειμένου να παραλάβει την τιμητική διάκριση, με αποτέλεσμα να του αποστείλουν διαδικτυακά (σε μορφή  PDF)  και εν συνεχεία εκείνος να την εκτυπώσει.

Στο ερώτημα από πού άντλησε το περιχυμένο του ποιήματός του, τόνισε: «Τα θέματά μου, όλα, έχουν σχέση  με συναισθήματα και με ψήγματα τα οποία έχω βιώσει. Θέλω να τα εκφράσω αυτά, και τα εκφράζω  είτε γραπτώς μέσω  πεζών κειμένων ή μέσω ποιημάτων».

Συνεχίζοντας, κάνει γνωστό ότι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις λογοτεχνικοί διαγωνισμοί, διηγημάτων και ποιημάτων, για τους οποίους ήδη έχει ετοιμάσει κάποια έργα για να στείλει.

Τα θέματά τους, όπως σημειώνει, άπτονται της καθημερινότητας και  περιέχουν προσωπικά βιώματα με έμφαση στη συναισθηματική σφαίρα του ιδίου.

Το μικρόβιο της συγγραφής τού το μετέδωσε ο λογοτέχνης  Αντώνης Κρύσιλας, σεμινάρια του οποίου παρακολούθησε στο πλαίσιο του προγράμματος  «Δημιουργική Γραφή», που υλοποιήθηκαν πριν 4-5 χρόνια: «Εκείνος  μου φώτισε το μονοπάτι της  Λογοτεχνίας και της συγγραφής, και τον ευχαριστώ γι’ αυτό», υπογραμμίζει.

Κλείνοντας, ευχαριστεί για μια κόμη φορά τη μητέρα του και τη σύντροφό του  Φωτεινή, οι οποίες, όπως σημειώνει, στέκονται πάντα φάροι σε κάθε προσπάθειά του και σε κάθε βηματισμό του, καθώς και το «Λ» που δίνει πάντα βήμα σε νέους ποιητές, λογοτέχνες αλλά και ανθρώπους που προάγουν τον πολιτισμό του νησιού.