Με την παραπάνω φράση χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Τσαμήτας την επί ενάμιση χρόνο δικαστική ταλαιπωρία που βίωσε αυτός και η εταιρεία που εκπροσωπεί το νέο ΚΤΕΟ, καθώς – ενώ είχε εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας – δεν μπορούσε να λειτουργήσει λόγω της ύπαρξης σε μικρής απόστασης από το σημείο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ μιας άλλης επαγγελματικής δραστηριότητας.

Προσωρινή δικαίωση από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά

Μιλώντας αποκλειστικά στο «Λ» στον οποίο είχε αρχικά αναδείξει το όλο ζήτημα, ο κ. Τσαμήτας ανέφερε ότι επιτέλους η προσπάθειά του να δικαιωθεί από ένδικα μέσα απέφερε καρπούς καθώς το Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά αφαίρεσε προσωρινά με ασφαλιστικά μέτρα (η οριστική απόφαση θα παρθεί στο τελικό δικαστήριο) την άδεια λειτουργίας στην υπάρχουσα εγκατάσταση αποθήκευσης αερίων – καυσίμων.

Άρα, αφαιρώντας την άδεια λειτουργίας, «άνοιξε» ο δρόμος για να μπορεί η εταιρεία του να λειτουργήσει το ΚΤΕΟ καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε λειτουργούσα επιχείρηση βάσει των γνωμοδοτήσεων του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Αναμονή μέχρι τα μέσα Γενάρη για την αδειοδότηση

«Οπότε, κατέθεσα και πάλι τα χαρτιά για την συγκρότηση του φακέλου που θα εξεταστεί εκ νέου  – υπό το φως των νέων δεδομένων – από την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας , και περιμένω αμέσως μετά τις γιορτές (7-11 Ιανουαρίου) να προχωρήσουνε στην αδειοδότηση της νέας επιχείρησης», σημείωσε ο κ. Τσαμήτα.

Ερωτηθείς αν ύστερα από αυτή τη διαδικασία ευελπιστεί ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλες ανατροπές, απάντησε τα εξής: «Δεν νομίζω ότι θα έχω άλλες εμπλοκές. Μόλις λάβουμε την άδεια λειτουργίας, την επόμενη μέρα θα είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε λειτουργία το νέο ΚΤΕΟ στη Σύρο. Εμείς είμαστε απολύτως έτοιμοι από τον περσινό Σεπτέμβριο και ήδη τα πέντε συριανά άτομα που θα αποτελέσουν και το προσωπικό της εταιρείας εκπαιδεύονται στα νέα μηχανήματα και έχουν αδειοδοτηθεί για την  άσκηση επαγγέλματος του ελεγκτή, που χρειάζεται γι αυτή την δουλειά. Τα παιδιά, όπως είναι φυσικό, περιμένουν και αυτά να προσληφθούν και επίσημα για να μπορούν να δουλέψουνε και κάνουνε – όπως κι εμείς – υπομονή να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του νέου ΚΤΕΟ. Περιμένω, λοιπόν, κάπου κοντά στο δεύτερο 15νθήμερο του  Γενάρη να μπορούμε να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε και αμέσως μετά από λίγο χρονικό διάστημα να τελέσουμε τον καθιερωμένο αγιασμό επί τη ευκαιρία των εγκαινίων που θα κάνουμε, έτσι ώστε να γνωριστούμε και από κοντά με τη συριανή κοινωνία».

Ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία

Τέλος, ο κ. Τσαμήτας απάντησε πως βίωσε όλη αυτή την κατάσταση που εδώ και 1,5 περίπου χρόνο δεν του επέτρεπε να ασκήσει  επί χάρτου τα νέα του επαγγελματικά σχέδια στη Σύρο, που – εκτός των άλλων – θα προσφέρει και εργασία σε πέντε συριανές οικογένειες και έναν θεωρητικά πιο υγιή ανταγωνισμό στο κομμάτι της συγκεκριμένης αγοράς:

«Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκα πολύ ψυχικά και οικονομικά. Μάτωσα, μπορώ να πω, οικονομικά, αλλά τελικά δικαιώθηκα. Όταν έχεις μια επιχείρηση την οποία περιμένεις 1,5 χρόνο για να λειτουργήσει, εκτός από την ψυχική φθορά, υπάρχει και η οικονομική. Ούτε αποσβέσεις μπορούσα να κάνω όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ούτε τίποτα. Το μόνο που είχα ήταν η οικονομική επιβάρυνση καθώς όλα ήταν έτοιμα για να λειτουργήσουμε. Τα πάντα ήταν συνδεδεμένα: φως, νερό , τηλέφωνο. Το μόνο, λοιπόν, που είχα ήταν μια οικονομική αιμορραγία χωρίς κανένα έσοδο. Από το νέο έτος ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και να ξεκινήσει κάποια στιγμή το νέο ΚΤΕΟ.

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο παρά χρόνια πολλά σε  εσάς και τους αναγνώστες της εφημερίδας και εύχομαι να έρθουν να μας γνωρίσουν και από κοντά στα εγκαίνια που θα κάνουμε μετά την έναρξη της λειτουργίας του, σε ημερομηνία και ώρα που  θα γίνει  γνωστή σε όλους», κατέληξε ο κ. Τσαμήτας.