Ξεσήκωσε κυριολεκτικά τα μικρά και μεγάλα παιδιά τα οποία κατέκλυσαν το θέατρο Απόλλων, το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου, ο γνωστός τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς με την συναυλία «Πες μου τ’ όνομά σου» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Πρόκειται  ουσιαστικά για την  ιστορία που συνοδεύει  το ομότιτλο  cd με δεκαπέντε συνολικά παιδικά τραγούδια , δώδεκα εκ των οποίων έγραψε ο ίδιος ο Φοίβος Δεληβοριάς καθώς και αλλά τρία  πανέμορφα τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή που είχε τραγουδήσει ο Φοίβος στο παρελθόν : «Το ελεφαντάκι»,  «Το δέντρο»  και «Ήταν ένας ποντικός», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μικρή Άρκτος».

«Εδώ είμαστε!  Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά  -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι», είπε απευθυνόμενος στα παιδιά ο Φοίβος, ο οποίος στη μεταξύ τους διαδραστική επικοινωνία προσπάθησε να τα εισαγάγει στις βασικές αρχές της μουσικής.

Ξέρετε τι είναι τραγουδοποιός; Τα ρώτησε, και προκειμένου να τα κάνει να κατανοήσουν τι είναι αυτό που κάνει άρχισε να τα ρωτά τα ονόματά τους.

«Το δικό μου είναι  Φοίβος…  Φοίβος  Δεληβοριάς. Μου αρέσουν οι αφηγήσεις, τα  τραγούδια και…  η ζωή,  ενώ  πρόσφατα έγινα και μπαμπάς.  Μπέρδευαν το όνομα μου παλιά και αντί για Φοίβο με φώναζαν Φάβα. Έτσι κι εγώ για να τους αποδείξω ότι κατάγομαι από τον αρχαίο θεό πήρα μια κιθάρα και άρχισα να γράφω τραγουδάκια» είπε στα παιδιά και άρχισε να σκαρώνει στιχάκια με τα ονόματά τους: «Λυδία: Βλέπω τη μικρή Λυδία.. θα της πως μια ιστορία, Φίλιππος: Βλέπω και το Φίλιππο που ‘χει γέλιο ασύλληπτο, Αναστάσης: Βλέπω και τον Αναστάση.. στο παιχνίδι δεν θα χάσει, Λύδα: Βλέπω τη μικρούλα Λύδα.. ντράπηκα όταν την είδα κ.ο.κ.

Πλαισιωμένος λοιπόν από την Νεφέλη Φασούλη και  τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο,  και τις αποσκευές τους φορτωμένες  τραγούδια παιδικά και παράξενες ιστορίες τους, χάρισαν ένα μαγικό ταξίδι σε κόσμους γεμάτους παιδική αθωότητα και αγάπη σε όλους τους  μικρούς και μεγάλους  φίλους τους που τους τίμησαν με την παρουσία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση αυτή ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε  όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους.