Το παραδοσιακό καραβάκι του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου πρωτοστάτησε τη φετινή χρονιά στις επισκέψεις σε φορείς και ευαγή ιδρύματα του νησιού,  όπου τα μέλη του ΛΕΣ  έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, μοιράζοντας αφειδώς χαρά, αισιοδοξία αλλά και ζεστασιά στις καρδιές πραγματικά αναγκεμένων ανθρώπων.

Πρώτο σταθμό στην περιοδεία αγάπης αποτέλεσε  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εκεί τους υποδέχτηκε εγκάρδια ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης ο οποίος αφού εξήρε το ρόλο του Λυκείου ως θεματοφύλακα της μακράς και σπουδαίας ελληνικής παράδοσης υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας στο πολυσχιδές έργο που επιτελεί αδιάλειπτα.

Κάλαντα με το παραδοσιακό καραβάκι, από το ΛΕΣ, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 31 december 2018

Αμέριστη χαρά και συγκίνηση πρόσφεραν τα μέλη του ΛΕΣ στους γέροντες του Ησυχαστηρίου  των Αδελφών του Ελέους που άκουγαν με λαχτάρα τα κάλαντα από τα μικρά παιδιά που συνόδευαν,  ενώ επόμενη στάση αποτέλεσε το  Δημαρχείο της Ερμούπολης.

Κάλαντα με το παραδοσιακό καραβάκι, από το ΛΕΣ, στο Ησυχαστήριο Παναγία της Ελπίδας

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 31 december 2018

Κάλαντα με το παραδοσιακό καραβάκι, από το ΛΕΣ στο Δημαρχείο της Ερμούπολης

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 31 december 2018

Εκεί τους ανέμενε ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, οι αντιδήμαρχοι: Θωμαή Μενδρινού, Αλέξης Αθανασίου, Μάριος Βουτσίνος και Δομένικος Σαγκινέτος, καθώς και  στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Ο δήμαρχος  μίλησε με επαινετικά λόγια για το επιτελούμενο από το Λύκειο έργο, προσφέροντας παράλληλα γλυκά και ποτό στους παρισταμένους, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευθεί με τα μικρά παιδιά που του τραγούδησαν τα Κάλαντα. Υπογράμμισε δε ότι ήταν τα  καλύτερα που του είπαν φέτος και σε μια συμβολική κίνηση άνοιξε το παράθυρο του γραφείου του, προκειμένου να ακουστούν, όπως τόνισε, σε όλη την πλατεία.

Κάλαντα με το παραδοσιακό καραβάκι, από το ΛΕΣ στο Γηροκομείο Ταλάντων

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 31 december 2018

Στη συνέχεια  επιβιβάστηκαν όλοι στο πούλμαν που τους περίμενε για να τους μεταφέρει  στα ιδρύματα του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Παντελεήμονα, φυσικά χωρίς να πάρουν μαζί τους το παραδοσιακό καραβάκι.

Κάλαντα με το παραδοσιακό καραβάκι, από το ΛΕΣ στο Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονος

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 31 december 2018

Εκεί εκτυλίχθησαν μερικές άκρως συγκινητικές στιγμές. Γηραιά κυρία, εμφανώς συγκινημένη, φώναζε «Αγάπη μου, αγάπη μου» στα μικρά παιδιά που τραγουδούσαν τα κάλαντα, ενώ έτερος γέροντας στο γηροκομείο των Ταλάντων συνόδευσε τους μουσικούς, ή μάλλον οι μουσικοί του ΛΕΣ αυτόν, στην απόδοση του τραγουδιού «Πάει ο παλιός ο χρόνος» με τη φυσαρμόνικα που έπαιζε.

Τον κύκλο αγάπης έκλεισαν οι επισκέψεις στους ταγούς των δύο θρησκευτικών δογμάτων της Σύρου.

Κάλαντα με το παραδοσιακό καραβάκι, από το ΛΕΣ στον καθολικό επίσκοπο π.Πέτρο Στεφάνου

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 31 december 2018

Ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Πέτρος  Στεφάνου τούς επεφύλαξε θερμή υποδοχή, προσφέροντάς τους γλυκά και ποτό, μη παραλείποντας να αναφερθεί στο σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το Λύκειο τόσο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σύρου όσο και στη διαφύλαξη – για διάστημα πλέον των 100 χρόνων – της  παράδοσής μας.

Κάλαντα με το παραδοσιακό καραβάκι, από το ΛΕΣ στον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 31 december 2018

Τελευταίος προορισμός η Ιερά Μητρόπολη. Μετά τα κάλαντα, ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τους πρόσφερε αναμνηστικά και γλυκίσματα, καταδεικνύοντας το ΛΕΣ ως τον κύριο  φορέα διαφύλαξης των ηθικών αξιών και των παραδόσεων του τόπου μας,  σε πείσμα όπως τόνισε της καταβαράθρωσής τους από την οικονομική κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη Χώρα.