Στην Κούλουρη, στην κυριολεξία, πήγε η καρδιά των επιβατών του πλοίου Blue Star Delos κατά τη διάρκεια του χθεσινού του δρομολογίου από Σαντορίνη προς Πειραιά.

Σύμφωνα με μαρτυρία συριανού επιβάτη,  ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 8:30 και 10:00 μμ και ενώ το πλοίο έπλεε στην περιοχή του Κάβο Ντόρο με ανέμους που κατ’ εκτίμηση του ίδιου άγγιζαν και τα 9 μποφόρ, οι επιβάτες του πλοίου κυριολεκτικά λαχτάρησαν όταν το πλοίο πήρε μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα να πέφτουν αντικείμενα από τα ράφια των μπαρ και τραπέζια και καρέκλες  εκσφενδονίζονται παντού. Τον φόβο ενέτεινε στιγμιαίο μπλακ άουτ ρεύματος,  ενώ ο ίδιος επιβάτης που επιβιβάστηκε από Νάξο διερωτήθηκε πώς με τέτοιες καιρικές συνθήκες επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του logotypos.gr με τον Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση, ο ίδιος δήλωσε άγνοια του γεγονότος ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει συμβεί: «Δεν έχω πληροφορηθεί κάτι σχετικά. Αλλά δεν είναι απίθανο να συνέβη κάτι τέτοιο γιατί ο καιρός ήταν πολύ άσχημος. Εν τω μεταξύ εγώ έβλεπα την πορεία του στο «AIS Marine Traffic”. Πήγε βόρεια της Γυάρου και βόρεια της Μακρονήσου… και κατέβηκε μεταξύ Μακρονήσου και Αττικής. Επομένως δεν είναι απίθανο να συνέβη κάτι με τον νοτιά» τόνισε.