Το ευρηματικό και σκερτσόζικο σενάριο, οι απολαυστικές ερμηνείες και η καλή live μουσική είναι τα κυρίαρχα  στοιχεία που δομούν την Θεατρική παράσταση (stand up comedy) «Η Αιώνια Πάλη των 2 Φύλων»  των «Γιατί Έτσι» η οποία το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 θα ανέβει στο θέατρο Απόλλων.

Η συγκεκριμένη παράσταση, αρκετά μεγαλύτερη σε διάρκεια και με τίτλο «Δείξε μου το φύλλο σου» είχε παρουσιαστεί αρκετά παραλλαγμένη – υπό μορφή Bar theater – στην καφετέρια “Like Home” το περασμένο καλοκαίρι σημειώνοντας  μεγάλη επιτυχία.

«Είναι η πρώτη φορά που παίχτηκε τέτοιο είδος παράστασης στη Σύρο» υπογραμμίζει  η ηθοποιός Σοφία Νομικού, σημειώνοντας ότι τα κείμενα έχουν γραφτεί από τον συνεργάτη των «Γιατί Έτσι» Μάκη Αποστόλου, ο οποίος παίζει και στην παράσταση.

Το ζεύγος, Σοφία Νομικού –  Γιάννης Ρούσσος, εμφανίζεται σε διττούς ρόλους  με κοινό ωστόσο παρανομαστή τις ανθρώπινες σχέσεις. Υποδύονται ένα ζευγάρι, τον Αλέκο και τη Μαρίνα το οποίο το απασχολούν διάφορα θέματα  όπως τα α Social media, το Facebook, η Οικονομία, το Sex, η Zήλια,ο Γάμος και το  Παιδί, τα οποία επηρεάζουν τη σχέση τους και ενίοτε την οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές.

«Το ανέβασμα του έργου στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου επέβαλε κάποιες τροποποιήσεις στην δομή του αρχικού σεναρίου, δεδομένου ότι περιορίστηκε η χρονική του διάρκεια στις δύο ώρες: «Όπως και να ‘χει το θέατρο είναι θέατρο και πρέπει να δώσεις τη βαρύτητα που οφείλεις να δώσεις σ’ ένα χώρο τέτοιο»  δηλώνει ο συμπρωταγωνιστής της Σοφίας, Γιάννης Ρούσσος, προσθέτοντας: «Θα υπάρξει ο ιδιαίτερος φωτισμός και τα ιδιαίτερα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν στη σκηνή. Θα είναι  περισσότερο εμπλουτισμένο σε σχέση με το να είσαι σε ένα μπαράκι και η εικόνα να είναι δύο καρέκλες και δύο μικρόφωνα και ότι άλλο μπορεί να έχεις ως σκηνικό».

Ο Μάκης Αποστόλου με τον Βαλάντη Φωτεινιά αποτελούν ένα ακτύπητο  μουσικό δίδυμο αποδίδοντας με σκωπτικό ύφος πασίγνωστα τραγούδια, ενώ ενίοτε συμμετέχουν  και στην θεατρική πλοκή: «Η δουλειά μας, με το Μάκη που επίσης είναι μουσικός, ήταν να ντύσουμε μουσικά την παράσταση. Να δέσουμε δηλαδή το θεατρικό κομμάτι που δημιουργήθηκε από τη σκηνοθεσία των παιδιών με τη μουσική. Ήταν αρκετά εύκολο αυτό γιατί υπήρξε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση ανάμεσα σε όλα τα μέλη της ομάδας, με αποτέλεσμα να βγει ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα απολαύσουν οι θεατές που θα παρακολουθήσουν κάποια από τις παραστάσεις μας» τονίζει ο κ. Φωτεινιάς.

Ο Στέφανος Στεφάνου σε ρόλο κομπέρ, αποτελεί μια ακόμη καινοτομία: «Αναλαμβάνει ένα κομμάτι κρίσιμο για την παράσταση…» λέει ο κ. Ρούσσος και συνεχίζει: «Θα συνδέει τα διάφορα κομμάτια μεταξύ τους και αυτό θα επιτρέπει σ’ μένα και τη Σοφία να αλλάζουμε πιο εύκολα και γρήγορα αμφιέσεις, απ’ το να είμαστε οι ίδιοι σχολιαστές, και κομπέρ και ταυτόχρονα να ερμηνεύουμε  τους διαφόρους ρόλους».

Αξίζει να επισημανθείς ότι τα  κείμενα δεν υστερούν σε τίποτα από αντίστοιχα έργα που ανεβαίνουν σε όλη την Επικράτεια, ωστόσο το έργο δεν ενδείκνυται για παρακολούθηση σε ηλικίες κάτω των 15 ετών, λόγω των πιπεράτων διαλόγων του.  Τα ευτράπελα διαδέχονται το ένα το άλλο με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα ποιος τελικά είναι το αδύναμο «φύλο» σήμερα.  Ο άνδρας  ή η γυναίκα;

H aionia pali ton 2 fylon

«Πρόκειται για ένα έργο σημερινό, καθώς πραγματεύεται τις σχέσεις του σήμερα,  στο οποίο  έχουν πιστέψει πάρα πολύ όλοι οι συντελεστές του τονίζει η κα Νομικού  υπογραμμίζοντας  ότι  αυτός είναι και  ο λόγος που ανεβαίνει τώρα στην σκηνή του Απόλλωνα.

Οι «Γιατί Έτσι» πατούν πλέον γερά στα πόδια τους επιφυλάσσοντας μεγάλες πολιτιστικές εκπλήξεις στο συριανό κοινό το προσεχές διάστημα. Ενδεικτικά  η κα Νομικού κάνει γνωστό  ότι στις 16 και 17 Μαΐου του 2019  θα φέρουν μια μεγάλη επαγγελματική παράσταση στη Σύρο,  ωστόσο δεν θέλησε να προβεί  ακόμη σε επιπλέον αποκαλύψεις.

Κλείνοντας δεν παραλείπουν  να ευχαριστήσουν τον δήμο Σύρου Ερμούπολης και ειδικότερα το Τμήμα Πολιτισμού για τη στήριξη που τους παρέχουν.