Την καθιερωμένη επίσκεψή του στα καταστήματα της Αγοράς της Ερμούπολης πραγματοποίησε για μια ακόμη χρονιά ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’, ευχόμενος σε όλους καλές δουλειές, ειρηνική διάθεση και υπομονή, διανέμοντας παράλληλα  εικόνες, ημερολόγια και αναμνηστικά.

Επίσκεψη Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β στα καταστήματα της Ερμούπολης

Geplaatst door Logotypos.gr op Zaterdag 29 december 2018

Φέτος, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, η περιήγηση του Σεβασμιότατου έγινε σε μια ανοιξιάτικη κυριολεκτικά ημέρα με τους περαστικούς και τους οδηγούς ταξί και οχημάτων να ανταλλάσσουν αδιαλείπτως εγκάρδιες ευχές μαζί του.

Με την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος, δεδομένου  ότι οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και αύριο,  ο κ Δωρόθεος δήλωσε: «Ευτυχώς σήμερα έκανε μια ηλιόλουστη και πολύ ωραία ημέρα, η οποία είναι συνοδοιπόρος μας σε αυτή τη ετήσια καθιερωμένη  πια επίσκεψή μας στα καταστήματα της πόλεως, όσα βέβαια προσλάβουμε, για να ευχηθούμε στους καλούς μας καταστηματάρχες, στην αγορά … αλλά και στους ανθρώπους που συναντάμε , τους καλούς μας χριστιανούς. Χρόνια πολλά για τον καλό χρόνο και ευλογημένα», προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την Τοπική αγορά και τους επιχειρηματίες της: «Θέλω για πολλοστή φορά να πω ότι έχουμε μια εξαιρετική αγορά στη Σύρα, την οποία όλοι πρέπει να υποστηρίζουμε. Τόσο οι καταστηματάρχες όσο και το περιχεόμενο των καταστημάτων είναι άριστα. Αποπνέουν πολιτισμό, ευγένεια  και φροντίδα για τον άνθρωπο. Νομίζω ότι αυτή η αγορά πρέπει πάση θυσία να υποστηριχτεί απ΄ όλους μας  . Επίσης θέλω να πω ότι είναι μεγάλη ανάγκη  να οραματιστούμε όλοι κάτι για το  Νησί μας. Κάτι περισσότερο από αυτό που έχει νομίζω χρειάζεται η Σύρα μας. Πρέπει να κάνει βήματα μπροστά και σε αυτό πρέπει να συνεργήσουμε όλοι.

Εύχομαι  κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα, να είμαστε όλοι καλά, να κάνουμε αυτή την ωραία εκδήλωση , που κυρίως είναι μια ευκαιρία να γεμίσουμε κι εμείς τις μπαταρίες μας με πολύ χαρά και τις ευχές που δίνουμε στο κόσμο. Έχουμε ένα Λαό αρχοντικό που αξίζει κανείς α προσφέρει ότι μπορεί περισσότερο».

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός απ’ όλους  με εκδηλώσεις αγάπης, καθώς και δέκτης ευχών , ευχαριστιών αλλά και αναμνηστικών δώρων.