Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι δυο επίσκοποι της Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’ και π. Πέτρος Στεφάνου, ορθόδοξος και καθολικός αντίστοιχα, επισκέφτηκαν τους τρεις οίκους ευγηρίας  της Σύρου και το νοσοκομείο, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές, να σφίξουν τα χέρια των ανθρώπων που είτε φιλοξενούνται είτε είναι ασθενείς και να μοιράσουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και αναμνηστικά.

Τους σεβασμιότατους συνόδευαν ο Γενικός Βικάριος της Καθολικής Εκκλησίας  Σύρου π. Αντώνιος Βουτσίνος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, μαζί με βοηθητικά στελέχη των δύο Εκκλησιών.

Μοίρασαν  γλυκίσματα και αναμνηστικά

Ως είθισται, αφετηρία της ποιμαντικής αυτής περιοδείας αγάπης αποτέλεσε το ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας».  Εκεί οι δύο προκαθήμενοι της Καθολικής και της Ορθόδοξης  Εκκλησίας της Σύρου επισκέφθηκαν όλους τους χώρους και συνομίλησαν με  τροφίμους του ιδρύματος, μοιράζοντας ευχές για το νέο έτος, μη κρύβοντας ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την άψογη καθαριότητα και την περιποίηση των φιλοξενούμενων υπερήλικων.

Περιοδεία Αγάπης Επισκόπων Σύρου,Ορθόδοξου και Καθολικού, στο Ησυχαστήριο "Παναγία της Ελπίδας,"

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 26 december 2018

Επόμενο σταθμό τους αποτέλεσε το Νοσοκομείο της Σύρου. Τούς υποδέχτηκε η Διευθύνουσα του Νοσηλευτικού κα Ελένη Αλτουβά  η οποία και τους συνόδευσε  σε θαλάμους και ιατρικά τμήματα, όπου πρόσφεραν αναμνηστικά και γλυκίσματα στους ασθενείς, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση.

Περιοδεία Αγάπης Επισκόπων Σύρου,Ορθόδοξου και Καθολικού, στο Νοσοκομείο

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 26 december 2018

Στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, τους ανέμενε ο πρόεδρος τού ιδρύματος, Ευάγγελος Κεραμιώτης. ο οποίος – μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας των επισκόπων στα δωμάτια των ηλικιωμένων – τους ευχαρίστησε τόσο για την επίσκεψη όσο και το έμπρακτο ενδιαφέρον που αδιάλειπτα επιδεικνύουν, ενώ κι εκείνοι με τη σειρά τους επαίνεσαν το ίδρυμα για το θεάρεστο και δύσκολο έργο το οποίο επιτελεί.

Περιοδεία Αγάπης Επισκόπων Σύρου,Ορθόδοξου και Καθολικού, στο γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 26 december 2018

Στοργικοί προς τους ασθενείς – Θερμά λόγια για το προσωπικό

Περιοδεία Αγάπης Επισκόπων Σύρου,Ορθόδοξου και Καθολικού, στο γηροκομείο Αγίου Ιωάννη – Μήνυμα Επισκόπων

Geplaatst door Logotypos.gr op Woensdag 26 december 2018

Το οδοιπορικό Αγάπης  ολοκληρώθηκε στο γηροκομείο των Ταλάντων «Άγιος Ιωάννης» όπου οι δύο επίσκοποι, με δηλώσεις τους, αναφέρθηκαν με θέρμη στο λειτούργημα που επιτελούν οι εργαζόμενοι και το προσωπικό των ιδρυμάτων τα οποία επισκέφτηκαν οι οποίοι – όπως αμφότεροι τόνισαν –  πολλές φορές ξεπερνούν τον εαυτό τους προσφέροντας ανακούφιση και συμπαράσταση, ευχόμενοι να υπάρχει λιγότερος πόνος  και μοναξιά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, και όπως ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος εκείνου που φεύγει για όλους και ιδιαίτερα για τους πάσχοντες και τους ενδεείς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Υπογράμμισαν δε ότι εκείνοι θα βρίσκονται πάντοτε δίπλα σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη από αγάπη και στοργή.