«Τα πτυχία της φετινής χρονιάς έχουν υπογραφεί όλα και δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα για τους Σπουδαστές από την αίτηση παραίτησης του Δντη Σπουδών Γιώργου Δούναβη», δηλώνει στο «Λ» ο Δκτης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού  Σύρου Δημήτρης Βατίστας, ο οποίος  ωστόσο καθιστά σαφές  ότι,  αν η θέση δεν καλυφθεί  το προσεχές εκπαιδευτικό Έτος ενδέχεται να αντιμετωπίσουν  κάποιο πρόβλημα.  Εμφανίστηκε ωστόσο κατηγορηματικός – διαψεύδοντας τις όποιες παραφιλολογίες – ότι η Σχολή δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη.

«Την Παρασκευή 22 Ιουνίου τελείωσαν οι εξετάσεις , και στις 25 είχαν ετοιμαστεί όλα τα πτυχία. Ο  κ. Δούναβης μας τα υπέγραψε, και στη συνέχεια υπέβαλλε την παραίτησή  του, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτή και τυπικά τελεί σε άδεια» τονίζει ο κ. Βατίστας, υπογραμμίζοντας ότι στην αίτησή του ο κ. Δούναβης  δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να εκτελεί χρέη Δντη Σπουδών την προσεχή εκπαιδευτική χρονιά.

Ωστόσο, «λόγω του ότι είναι ο μοναδικός μόνιμος υπάλληλος της ΑΕΝ έχει ενσκήψει κάποιο θέμα», υπογραμμίζει ο κ. Βατίστας, επαναλαμβάνοντας ότι από τις 26 Ιουνίου  τελεί υπό  20ημερη κανονική άδεια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η αιτία που ώθησε τον κ. Δούναβη σε αυτή την ενέργεια, είναι το γεγονός ότι αισθάνεται αδικημένος από το κόψιμο ενός επιδόματος , για το οποίο αν και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες συντείνουν ότι έχει δίκιο , το υπουργείο Οικονομικών – λόγω θεμάτων μνημονίου – το απέρριψε, με την επισήμανση  ότι θα πρέπει να παραταθεί λίγο ακόμα.

Ο κ. Βατίστας κάνει γνωστό ότι λόγω του ότι τη θέση του Δντη Σπουδών  πρέπει να καταλαμβάνει πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, από την περσινή χρονιά έχουν προβεί  στη διενέργεια  δύο διαγωνισμών, με τον πρώτο να αποβαίνει άκαρπος. Στον δεύτερο, ο οποίος ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί,  υπήρξε ήδη  ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσης από κάποιον πλοίαρχο  ο οποίος διαθέτει τα προσόντα, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μπαρκάρισε με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τι θα πράξει αναφορικά με την αίτησή του.

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι για την φετινή χρονιά δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα με τα πτυχία των σπουδαστών, ενώ εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από φήμες που κάνουν  λόγο  ότι η Σχολή δεν θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη,  ξεκαθαρίζοντας ότι το Υπουργείο θα δώσει οπωσδήποτε κάποια λύση στην περίπτωση που ο κ. Δούναβης εμείνει στην παραίτησή του.