Με ευθείες βολές κατά των δημοτικών Συμβούλων  Παύλου Χρυσαφίδη και Γιάννη Χαρίτο η συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών Κυκλάδων η οποία – σήμερα το μεσημέρι – έλαβε χώρα στην έδρα του Συλλόγου επί της οδού Πελοποννήσου.

Αφορμή για αυτήν αποτέλεσε η αρνητική ψήφος των ανωτέρω συμβούλων στην παραχώρηση του χώρου που στεγάζεται μέχρι σήμερα ο Σύλλογος με τον πρόεδρό του Γιώργο Μηλιό –  απηχώντας και τις θέσεις των λοιπών μελών του Δ.Σ. – να εξαπολύει μύδρους δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο logotypos.gr  : «Απορία και έκπληξη από «Γιαλαντζί» συνδικαλιστή & αγωνιστή του Δικαίου».

Ο χώρος αυτός, εφτά τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται επί της οδού Πελοποννήσου 8 (τμήμα του θερινού σινεμά Παλλάς) και παραχωρείται επί σειρά ετών ύστερα από εγκρίσεις των εκάστοτε Δημοτικών Συμβουλίων.

«Για όλα αυτά τα χρόνια, εμείς εκφράζουμε για την παραχώρηση του  συγκεκριμένου ακινήτου ένα μεγάλο ευχαριστώ διαχρονικά προς όλους τους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, για την εκτίμηση και τη βοήθεια που δείχνουν προς την οικογένεια των απόμαχων της θάλασσας. Εκφράζουμε, επίσης, για την παρούσα παραχώρηση  ένα μεγάλο ευχαριστώ και κ. Μαραγκό καθώς και τους Δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και μειοψηφίας διότι η παρούσα παραχώρηση έχει διάρκεια μιας πενταετίας και όχι δυο ετών, όπως κατά τα παρελθόντα έτη», ανέφερε ο κ. Μηλιός.

Η παραχώρηση αυτή, με την υπ’ αριθμό 191/25/04/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κοινοποιήθηκε στον Σύλλογο, τα μέλη του οποίου – διαβάζοντάς την –

διαπίστωσαν ότι το Σώμα είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων Ι. Χαρίτου και Π. Χρυσαφίδη.

«Το διαβάσαμε και το ξαναδιαβάσαμε και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ή να εξηγήσουμε πως και με πιο σκεπτικό ο κ. Π. Χρυσαφιδης μειοψήφησε για 7 περίπου τετραγωνικά παραχώρησης ακινήτου από τον Δήμο για ένα Σύλλογο των απόμαχων της θάλασσας, που τόσα έχει προσφέρει στο Ελληνικό κράτος και την Ελληνική οικονομία. Αλήθεια τόσο  κοντή μνήμη έχουν κάποιοι που ασχολούνται με τα κοινά;

Θα επιθυμούσαμε ο κ. Π. Χρυσαφίδης, με όλη την εκτίμηση προς το πρόσωπο του  και τους αγώνες του για το δίκαιο, να μας εξηγήσει το σκεπτικό του, εάν δηλαδή τα 7 τετραγωνικά που μας παραχωρούν με τις αποφάσεις τα Δημοτικά Συμβούλια είναι πράξη καταδικαστέα. Με τον κ. Χρυσαφίδη έχουμε βρεθεί πολλές φορές στο ίδιο βήμα τα τελευταία χρόνια διαμαρτυρόμενοι και αγωνιζόμενοι ενάντια στην εξαθλίωση όλων των Ελλήνων. Θα επιθυμούσαμε λίγο σεβασμό για την προσφορά μας, τους αγώνες μας και τη στάση μας σε όλους τους κοινούς αγώνες κ. Π. Χρυσαφίδη. Σεβόμαστε την τοποθέτηση σας, μειοψηφώντας, αλλά μας χρωστάτε ένα γιατί».

Αμέσως μετά, τα πυρά του κ. Μηλιού στράφηκαν προς τον έτερο δημοτικό σύμβουλο και συνδικαλιστή Γιάννη Χαρίτο, προς το πρόσωπο του οποίου χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα».

«O κ. Χαρίτος, ο αγωνιστής του δικαίου, ο άνθρωπος που με αφίσες, φωτογραφίες και διάφορα κείμενα γεμίζει τα κτήρια, του ΙΚΑ, του Εργατικού Κέντρου και τόσους άλλους χώρους με διαμαρτυρίες για τις αδικίες τους προς τους απόμαχους της δουλειάς και όχι της ζωής, ο άνθρωπος και αγωνιστής με όπλο την ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ,  πάντοτε παρών σε όλους τους αγώνες υπέρ των αδυνάτων, ο άνθρωπος που έχει ταυτίσει τη ζωή του με θυσίες και αγώνες εναντίων όλων εκείνων που αδικούν τους εργαζομένους και συνταξιούχους.

Ο άνθρωπος που τα βάζει με όλους και συμφωνεί με όλους όπου τον βολεύει, ο γνήσιος συνδικαλιστής που τα γραφεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ στεγάζονται στο το Εργατικό Κέντρο και μπράβο στον εκάστοτε Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου που τους παραχωρεί τον χώρο αυτό.

Ερωτώ, γιατί μειοψήφησε για την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου στο στους απομάχους της θάλασσας;  Μήπως έχει πρόβλημα με αυτά που στηρίζει ενάντια σε εκείνα που πιστεύει;

Δεν μας αρέσουν οι ακρότητες και τα παχιά λόγια, ποτέ δεν παρουσιαστήκαμε κρατώντας φρατζόλες ψωμιού και παρόμοιες γελοιότητες.  Όταν κάποιος προσφέρει βοήθεια, δεν απαιτεί από αυτούς τους ανθρώπους να είναι παρόντες σε εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου, αλλά είναι επίσης αναξιοπρεπές να τους καταγγέλλεις ενώπιων Μ.Μ.Ε. και τηλεοπτικών σταθμών για την αχαριστία τους.

Ο κ. Χαρίτος προφανώς έχει ξεχάσει ότι ο Χριστός δίδαξε να μην γνωρίζει η αριστερά σου τι πράττει η δεξιά σου. Ίσως, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής να έχει μπερδέψει τους ρόλους τους χριστιανικούς με τους συνδικαλιστικούς.

Εμείς, σεβόμενοι το βήμα και την ιστορία του Εργατικού Κέντρου, πάντοτε με την πρέπουσα ευπρέπεια, σε όλους μας τους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα μας, κρατούσαμε το ήθος και το ύφος που αρμόζει και μας εκφράζει.

Οφείλω, όμως, να θυμίσω μερικά  λόγια του κ. Χαρίτου από το βήμα του Εργατικού Κέντρου, όταν κάποτε αποκαλούσε κάποιους ΠΙΡΑΝΧΑΣ, και να μας εξηγήσει το γιατί;  Ή αναφορές για πολιτικούς του φίλους, ότι δήθεν θα τους πετούσε στην θάλασσα, ή ότι θα πέσει στις ρόδες των mini bus  για διαφόρους λογούς κ.λπ.

Μια συμβουλή έχω να του απευθύνω: το να ασκείς κριτική θέλει κότσια. Ψάξε να τα βρεις», κατέληξε ο κ. Μηλιός.