Δεν προτίθεται να συνεχίσει την πολιτική του πορεία ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής πλειοψηφίας και σημερινός πρόεδρος των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου Ερμούπολης Απόστολος Ρουσσουνέλος, θεωρώντας μάλιστα ότι δεν έχει εκτιμηθεί στο σημείο που έπρεπε η προσφορά του έργου των Κοινωνικών Υπηρεσιών (και το δικό του), εξαιτίας της μη προβολή του έργου που επιτελείται.

Έχουμε προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε στον ΛΟΓΟ ότι είναι ικανοποιημένος με τα όσα έχει προσφέρει, τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του, στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας. «Θα ήθελα να σας πω, με το χέρι στην καρδιά, είναι ότι είμαι ευχαριστημένος με τα όσα έχουμε προσφέρει ως Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Αυτό δεν οφείλεται σ’ εμένα. Οφείλεται στο γεγονός ότι έχω πάρα πολύ καλούς συνεργάτες  στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Εγώ δεν τους βλέπω σαν υπαλλήλους, αλλά σαν συνεργάτες, γι’ αυτό και δημιουργούμε και γι’ αυτό έχουμε προσφέρει στην κοινωνία της Σύρου πολλά και σημαντικά πράγματα, όπως είναι το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, τα προνοιακά επιδόματα τα οποία δεν έχουμε καθυστερήσει ούτε μία ημέρα, το κοινωνικό φαρμακείο και τόσα άλλα».

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Στην ερώτηση κατά πόσο πιστεύει ότι έχει αναγνωρισθεί το έργο το οποίο επικαλείται, απάντησε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό «Όχι, δεν έχει αναγνωρισθεί».

Ο ίδιος, αιτιολογώντας αυτό το αρνητικό πρόσημα είπε πως οφείλεται στο γεγονός ότι «…έχουμε μάθει να δουλεύουμε χωρίς να επιδιώκουμε να πέφτουν πάνω μας τα φώτα της δημοσιότητας ή αυτό που κάνουμε να το ανεβάζουμε στις ιστοσελίδες και στο facebook ή οπουδήποτε αλλού».

Στην παρατήρησή μας ότι ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός ενεργεί ακριβώς αντίθετα, αφού είναι κυριολεκτικά «κολλημένος» στο διαδίκτυο και ανεβάζει ακόμα και τα πλέον ασήμαντα, προκειμένου να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, ο κ. Ρουσσουνέλος απάντησε πως εκείνος λειτουργεί διαφορετικά. «Έχω κάποιους κανόνες και τους τηρώ. Σίγουρα και οι προηγούμενοι από εμάς είχαν κάνει δουλειά. Δεν θα αξιολογήσω ούτε θα με ακούσετε ποτέ να πω τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι κάνω εγώ και οι συνεργάτες μου είτε στους Παιδικούς Σταθμούς είτε στην Κοινωνική Υπηρεσία και τώρα στα ΚΑΠΗ. Είμαστε όλοι μία ομάδα που εργάζεται για το καλό του κοινωνικού συνόλου», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν θα συνεχίσω

Στην επόμενη παρατήρησή μας πως αφού είναι όλα τόσο θετικά και αφού αυτή η ομάδα λειτουργεί κάτω από τέτοιες ιδανικές συνθήκες, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαραγκού, απάντησε πως «είναι δύσκολο να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση». Πρόσθεσε, όμως, ότι «Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή που μου γίνεται αυτή η ερώτηση είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος αν θα συνεχίσω ή όχι. Η απάντησή μου όμως, αυτή τη στιγμή, είναι όχι, δεν θα συνεχίσω».