Με ένα κείμενο- τραγέλαφο ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου αναμασάει τις συκοφαντίες περί «βίαιων επεισοδίων από στελέχη του ΠΑΜΕ» στην Καλαμάτα και στη Ρόδο, εκεί δηλαδή που η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με φουσκωτούς και μπράβους πήγε να στήσει «συνέδριο» με νόθους και εργοδότες. Και δεν μιλάμε για 1 ή 2 ή έστω 10 περιπτώσεις αλλά για 62 νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες.

Δεν τα κατάφεραν, όμως, κάτω από την οργανωμένη, πειθαρχημένη και αποτελεσματική απάντηση εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνδικάτων, που με σταθερότητα επέμεναν στο αυτονόητο: Να γίνει πραγματικό συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποκαλύψαμε με συγκεκριμένα στοιχεία, ποιοι είναι οι νόθοι, ποιοι οι εργοδότες, πως λειτουργεί ο μηχανισμός παραποίησης των πραγματικών συσχετισμών και φίμωσης της θέλησης των εργαζομένων σε μια σειρά χώρους και κλάδους κάτω από την ασφυκτική παρέμβαση της εργοδοσίας.

Για αυτό και έχουν «σκυλιάσει» όλο αυτό το διάστημα με άρθρα επί άρθρων να  κατηγορούν τις ταξικές δυνάμεις. Τους χαλάσαμε το πανηγυράκι και τις ήσυχες συνδικαλιστικές διακοπές στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία με τα λεφτά των εργαζόμενων και αυτό δεν μας το συγχωρούν. Και μιας και μιλάμε για διακοπές αναρωτιόμαστε: με τίνος έξοδα πήγε εκδρομούλα στη Ρόδο ο γενικός γραμματέας του εργατικού κέντρου, ως συνοδός του προέδρου, από τη στιγμή που δεν ήταν αντιπρόσωπός;

Όσο για τις γελοιότητες περί εξυπηρέτησης της κυβέρνησης από το ΠΑΜΕ, λέμε να ακονίσουμε λίγο τη μνήμη του προέδρου με τα εξής:

Δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΣΕ και άλλων «μεγάλων» ανδρών της ηγεσίας της.

  • «τα 751 € θα σοκάρουν την οικονομία, δεν είναι εφικτά».
  • «οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους και πρέπει να βρεθούν έξυπνοι τρόποι κινητοποίησης που θα οικοδομήσουν μια μεγάλη εθνική συμμαχία»
  • «κακώς έγιναν απεργίες μέσα στην κρίση, οι απεργίες δυσκόλεψαν την έξοδο από τα μνημόνια.»

Το αποκορύφωμα όμως της στάσης τους απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, τις απεργίες, είναι το πώς τοποθετήθηκαν στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος. Δεν έβγαλαν «κιχ», δεν έκαναν το παραμικρό, διευκολύνοντας τα κυβερνητικά σχέδια και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας.

Όσο για τις απειλές περί βουτιών στη θάλασσα, καλούμε τον κ. Βουτσίνο να προτείνει επισήμως στη ΓΣΕΕ να κάνει εδώ το επόμενο συνέδριο και θα δούμε ποιος ξέρει καλύτερα μακροβούτι.

Ευχόμαστε τέλος στον κ. Βουτσίνο και στη συνδικαλιστική μαφία… καλή σταδιοδρομία στις ενώσεις των εργοδοτών στις οποίες θα γίνουν μέλη και τους αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο: