Πλούσιο από μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές των ομάδων Κ12 και Κ14 είναι το Ημερολόγιο του 2019 της Ακαδημίας ΝΕΟΣ ΑΟΣ, με τον υπεύθυνο προπονητή Χρήστο Ζαχαρίου να αναφέρει παρακάτω μερικά στοιχεία από όσα έγιναν μέσα στο 2018.

«Εμείς είμαστε μια ακαδημία ποδοσφαίρου που αριθμεί περίπου στα 75-80 παιδιά, με ένα αξιόλογο Διοικητικό Συμβούλιο, τρεις διπλωματούχους προπονητές και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι το καλύτερο για τα παιδιά. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί και το κίνητρο που φτιάχνουμε αυτό το Ημερολόγιο, για να δείξουμε και στον κόσμο πόσο αγαπημένοι είμαστε και τι δουλειά μπορούμε να κάνουμε, όταν είμαστε ενωμένοι κι αγαπημένοι.

Τα έσοδα από την πώληση των ημερολογίων ασφαλώς πηγαίνουν για να καλύψουν μέρος των αναγκών των ομάδων μας γιατί εμείς λαμβάνουμε μέρος σε δύο πρωταθλήματα της Ένωσης, στην Κ12 και στην Κ14, και αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν πολλά έξοδα (μετακινήσεις, διαιτητές κ.ά.).

Παίρνοντας, λοιπόν, κάποιος το Ημερολόγιο 2019 του ΝΕΟΣ ΑΟΣ θα δει όλα τα τμήματα της Ακαδημίας, όλα τα παιδιά, τους προπονητές, φωτογραφίες από ένα τουρνουά που κάνουμε κάθε καλοκαίρι, φάσεις από προπονήσεις κ.ά..

Το Ημερολόγιο θα μπορεί να το προμηθευτεί κανείς είτε στο Coppa Club, που είναι και η έδρα της Ακαδημίας, αλλά και από τα παιδιά που θα σπεύσουν σε κάθε γειτονιά να το διαθέσουν σε όποιον επιθυμεί να το αγοράσει.

Σαν ένα είδος συνοπτικού απολογισμού του έτους, θα ήθελα να αναφερθώ στη στρατηγικής σημασία συνεργασία που είχαμε με την εταιρεία «Coerver Coaching», μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες προπονητικής στην Ευρώπη, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να λέμε ότι ακολουθούμε το πρόγραμμα αυτής της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουμε όλες τις δράσεις που οργανώνει εκείνη, μία στο Σοφικό και άλλη μία στο εξωτερικό.

Ασφαλώς, όταν ασχολείσαι με παιδιά, πάντα έχεις να πεις τα καλύτερα γιατί προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν. Αυτό που θέλουμε εμείς κυρίως είναι να αφήσουμε τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα ποδόσφαιρο και δεύτερον να τα βοηθήσουμε να παίξουν το άθλημα που τόσο αγαπάνε, διδάσκωντάς τους μερικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν στην πορεία τους. Εμείς δεν κρίνουμε τα παιδιά αμιγώς από την ικανότητά τους αλλά και από τον χαρακτήρα τους, Άλλο κλωτσάει την μπάλα καλύτερα και άλλο όχι. Εμάς δεν μας νοιάζει, όμως, αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει να έρθουν και να μάθουν το ποδόσφαιρο. Γι αυτό και είμαστε ακαδημία και όχι ένα επαγγελματικό σωματείο. Επομένως, αυτό που έχω να πω είναι ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το αντικείμενό αυτό πρέπει να δείξουν λίγη περισσότερη ευαισθησία στα παιδιά και όχι να ασκούν την αυστηρή κριτική ενός επαγγελματία.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και την «ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ» που για άλλη μια χρονιά ανέλαβε να εκδώσει το Ημερολόγιό μας, καθώς η συνεργασία και το επίπεδο αφοσίωσης σε αυτό που κάνουν εδώ τα παιδιά είναι καταπληκτικό».