«Θα είμαι παρών στις επόμενες δημοτικές εκλογές»

«Θα είμαι παρών στις επόμενες δημοτικές εκλογές» - Σύρος - Πέτρος Μώτος, δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας

Πέτρος Μώτος, δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας

 
Την ξεκάθαρη βούλησή του να δώσει το παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, αποκάλυψε στον "Λ" ο δημοφιλής δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Μώτος, διαλύοντας τις όποιες σκιές υπάρχουν αναφορικά με το τι πρόκειται να πράξει στο μέλλον.
 
του Θεοδόση Δανάμπαση
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Μώτος, έχοντας ήδη 32 χρόνια εμπειρίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ο πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος που δημοσιοποιεί, ενάμιση περίπου χρόνο πριν, την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο του Συριανού λαού, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί ακόμη ούτε μία επίσημη υποψηφιότητα δημοτικού συνδυασμού, και εφόσον δεν υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη στην υγεία του, η οποία βαίνει συνεχώς βελτιούμενη.
 
Το γεγονός αυτό μπορεί βέβαια να περιπλέκει εν πολλοίς με ποιον συνδυασμό θα καταλήξει να συμμετέχει, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει τους τελευταίους 6 μήνες προ των εκλογών, ωστόσο δίνει το έναυσμα και σε άλλους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν δημόσια τι πρόκειται να κάνουν στο εγγύς μέλλον.
 
Δεν δείχνουν σημάδια συνεργασίας
 
Προχωρώντας σε μια γενικότερη κριτική για την μέχρι τώρα παρουσία της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Μώτος τονίζει την έλλειψη συνεργασίας που επιδεικνύουν τα στελέχη της πλειοψηφίας σε προτάσεις, επισημάνσεις και παρατηρήσεις που κάνουν τα εμπειρότερα μέλη της Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται στη μειοψηφία. "Όταν λέμε κάτι, και δεν το λέμε για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, είναι επειδή έχουμε μια μεγαλύτερη εμπειρία από αυτούς. Αυτοί, ωστόσο, δρουν σαν μην θέλουν καμία συνεργασία και σαν να τα ξέρουν όλα. Στην ουσία, πάντως δεν γίνεται τίποτα. Για να γίνει, ας πούμε, μια μικροεπέμβαση σε γειτονιές και συνοικίες, πρέπει πρώτα να το πω εγώ στο Συμβούλιο 3-4 φορές και μετά ίσως γίνει κάτι. Δεν νομίζω ότι δεν ενεργοποιούνται σκόπιμα αλλά η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας είναι διάχυτη παντού".
 
 
Πρέπει να κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας
 
Ωστόσο, αναγκαία θεωρεί και την ίδια την αυτοκριτική που πρέπει να κάνει και η ίδια η παράταξή του, η οποία πολλές φορές παρουσιάζει ένα ανομοιογενές σύνολο, το οποίο δεν ασκεί δυναμική αντιπολίτευση και δεν φαίνεται να έχει καρπωθεί πολιτικά την όποια φθορά έχει φυσιολογικά επιδείξει η νυν Δημοτική Αρχή του Γιώργου Μαραγκού. "Στην παράταξη ο καθένας έχει αναλάβει ένα πόστο ευθύνης, με τον επικεφαλής μας Ανδρέα Γιαλόγλου να επιβλέπει όλα τα επίπεδα και να κάνει ό,τι μπορεί για να μας βοηθήσει. Οπωσδήποτε κι εμείς κρινόμαστε αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας από τον κόσμο και σε λίγο καιρό θα λογοδοτήσουμε γι αυτό. Η λογική μας είναι να συναινούμε σε προτάσεις της Δημοτικής Αρχής αλλά και των άλλων παρατάξεων που θεωρούμε ότι μπορεί να είναι για το καλό του τόπου και να διαφωνούμε με επιχειρήματα για όσα πιστεύουμε ότι είναι λάθος. Πάντως, κι εμείς θα πρέπει να μαζευτούμε σαν ομάδα κάποια στιγμή και να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε τι πράξαμε καλά και τι λάθος".
 
Ευγνωμονώ τον κόσμο που με στηρίζει
 
Αγέρωχος και περιμένοντας πως και πως να επιστρέψει στις γειτονιές, όπου τον αγαπούν και τον βλέπουν σαν τον δικό τους άνθρωπο, εκεί βλέπεις να έρχονται τα πρώτα σημάδια έντονης συγκίνησης, ειδικά μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του."Με βλέπουν στον δρόμο δεκάδες πολίτες και μου λένε να ξαναβάλω υποψηφιότητα για τον Δήμο. ''Είχαμε τον δικό μας άνθρωπο και τώρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε σε κανέναν'', είναι συνεχώς αυτά που ακούει από τον απλό κόσμο που υπηρέτησε τόσα χρόνια και τον οποίο θέλει να τιμήσει και να ευχαριστήσει με την παρουσία του στις επόμενες δημοτικές εκλογές. "Συγκινούμαι όταν με πιάνουν στις γειτονιές και μου λένε να ξαναβάλω υποψήφιος γιατί τελικά είδαν τι είχαν τόσα χρόνια και τώρα το έχασαν. Επιπλέον, η στήριξη που έχει επιδείξει όλος ο συριανός λαός, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Σύρου είναι κάτι το σημαντικό και ευχαριστώ θερμά όλους όσοι έκαναν το παραμικρό για μένα, κατά τη διάρκεια του ενός έτους σχεδόν που είχα πρόβλημα με την υγεία μου. Αυτό είναι που με ώθησε να δηλώσω και δημόσια πλέον την πρόθεσή μου να ξαναθέσω υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
 
 
Περιμένοντας να σχηματισθεί το πολιτικό σκηνικό
 
Στην ερώτηση, αν σε ένα  υποθετικό σενάριο η νυν παράταξη της μείζονος μειοψηφίας δεν ξαναέθεται υποψηφιότητα, με ποια από τα ονόματα που ακούγονται μέχρι τώρα ως νέοι υποψήφιοι επικεφαλής θα μπορούσε να συνεργαστεί, ο Πέτρος Μώτος απαντά με νηφαλιότητα. "Μέχρι τώρα έχουν ακουστεί 3 ονόματα τα οποία φέρονται να θέσουν ως υποψήφιοι επικεφαλής ενός νέου συνδυασμού. Εμείς, όμως, περιμένουμε πρώτα το τι θα αποφασίσει ο επικεφαλής μας Ανδρέας  Γιαλόγλου και μετά θα αποφασίσουμε αναλόγως. Εδώ, βλέπετε ότι κανείς δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και το σκηνικό είναι ακόμα θολό. Όταν ξεκαθαρίσει απόλυτα και γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις και επαφές, τότε πιστεύω ότι έξι μήνες περίπου πριν τις δημοτικές εκλογές θα δημοσιοποιήσω ποια θα είναι η επιλογή μου.
Μέχρι τότε, όμως, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Συριανούς συμπολίτες μου υγεία και δύναμη στις δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας με την κρίση και η καθημερινότητά τους να γίνεται ολοένα και πιο ποιοτική χρόνο με τον χρόνο.
Καλές γιορτές σε όλους και ένα ευτυχισμένο 2018”.