«Θα βρεθούμε ξανά» η πρόταση των παιδιών για το μεταναστευτικό

ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου

Του Θεοδόση Δανάμπαση

Συγκίνηση για το μεγαλείο της ψυχής των παιδιών που παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν σε προσωπικό επίπεδο, η θέλησή τους να δείξουν τι μπορούν, κάνουν αυτούς που τους παρακολουθούν να λογίζονται ποια είναι τα όρια της ανθρώπινης θέλησης.

Και αυτό που καταλαβαίνει κανείς, βλέποντας αυτά τα παιδιά, είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοια. Δεν υπάρχουν όρια…

Αυτό απέδειξαν περίτρανα με την θεατρική παράσταση με τίτλο «Θα βρεθούμε ξανά», που προετοίμασαν με την ειδική εκπαιδευτικό τους.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου, κ. Παυλάκος Μαυροειδής, «Στην αρχή της χρονιάς, η συνάδελφος Βάσω Κοντογιάννη είχε την ιδέα να τρέξει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με κύριο θέμα το προσφυγικό και του έδωσε τον γενικό τίτλο «Θα βρεθούμε ξανά». Στο πρόγραμμα αυτό βοήθησαν κυρίως άλλοι δύο συνάδελφοι, η κα Ζυγοπούλου και η κα Σιούκαρη, αλλά και άλλοι συνάδελφοι που δεν ήταν στο πρόγραμμα. Μέσα σε αυτό, εκτός από διάφορα δρώμενα που έγιναν μέσα στο προαύλιο του σχολείου, καταλήξαμε με αυτή την μικρή θεατρική παράσταση, θέλοντας να δώσουμε κάποια μηνύματα για να ευαισθητοποιήσουμε πρώτα τους μαθητές μας και μετά όσους παρακολούθησαν το θεατρικό, για το θέμα που απασχολεί όλους τελευταία, και δεν είναι άλλο από το προσφυγικό. Η δουλειά των παιδιών ήταν πολύ καλή και ελπίζουμε να έχουμε πάλι μαζί μας τους συναδέλφους γιατί είναι αναπληρωτές, ώστε να έχουμε και του χρόνου μία συνέχεια και συνοχή».