Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της Εθνικής Επετείου

Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της Εθνικής Επετείου  - Σύρος - Ερμούπολη - Με λαμπρότητα ο εορτασμός στη Σύρο

Με λαμπρότητα ο εορτασμός στη Σύρο (Φωτο και Video)

 
Με ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στη Σύρο
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Οι κρίσιμες συνθήκες που βιώνει η Χώρα μας, σε συνδυασμό με τη ρευστότητα που επικρατεί στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό σκηνικό, και την ολοένα και κλιμακούμενη Τουρκική προκλητικότητα προσδίδουν στον εορτασμό της επετείου της εθνικής Παλιγγενεσίας μια άλλη διάσταση.
 
Είναι αναγκαία πλέον  η υπέρβαση της μηχανικής επανάληψης μιας εθιμοτυπικής εορτής και η στόχευση στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης ως πηγή έμπνευσης και άντλησης δυνάμεων και συναισθημάτων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων, καθώς η χώρα βάλλεται πανταχόθεν.
 
Όπως υπογραμμίζει και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης στο μήνυμά του: «Η μέρα μας καλεί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να επαναστατήσουμε ενάντια στον κακό μας εαυτό. Να βελτιωθούμε και ως άτομα και ως πολίτες  για να κερδίσουμε και τούτη, τη διαφορετική, αλλά κρίσιμη για το μέλλον του Έθνους, «μάχη».
Παρεμφερές και το μήνυμα του δημάρχου Σύρου Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ημέρα αυτή ξυπνά μέσα μας και το αίσθημα της ευθύνης. Διανύουμε μια εποχή που, αν και η εθνική ανεξαρτησία δείχνει εξασφαλισμένη, στεκόμαστε μπροστά σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, τα οποία, προκειμένου να ξεπεραστούν, απαιτούν την ενότητα και την ομοψυχία του έθνους μας».
Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι οι καιροί που διανύουμε είναι κρίσιμοι για την ενότητα της πατρίδας μας και απαιτούν ομοψυχία και ενεργή συμμετοχή όλων στην αντιμετώπιση των όποιων έξωθεν κίνδυνων.
 
Αυτό ακριβώς το μήνυμα πέρασε στον κόσμο και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης (εντός του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ερμουπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος  π. Εμμανουήλ Συρίγος.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
 

 
Την_επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν. αγίου Νικολάου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφανιών στο έμπροσθεν της εκκλησίας Εθνικό Ηρώο της πόλης.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
 
 
Εν_συνεχεία,  στην πλατεία Μιαούλη τελέστηκε με κάθε επισημότητα - παρουσία πλήθους κόσμου -  η εθιμοτυπική παρέλαση.
 
Το έναυσμα για την έναρξή της έδωσε για μια ακόμη χρονιά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης παρελαύνοντας πρώτη και εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
 
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
 
 
Με_το πέρας της παρέλασης τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών χόρεψαν στην πλατεία Μιαούλη Παραδοσιακούς χορούς.
 
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ
 

Στους εορτασμούς της Σύρου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου ενώ παρουσία δήλωσαν οι βουλευτές Αντώνης Συρίγος και Γιάννης Βρούτσης καθώς και οι πολιτευτές Κατερίνα Μονογυιού και Γιώργος Βακόνδιος.

Στις_εκδηλώσεις συμμετείχαν οι τοπικές αρχές ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί όλων των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της Σύρου..