60.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

60.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου - Σύρος - Οικονομική ενίσχυση από τη ΓΣΕΕ

Οικονομική ενίσχυση από τη ΓΣΕΕ (Video)

 
Με χρηματική στήριξη της ΓΣΣΕ θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων.
 
του Γιώργου Αλβέρτη
 
Αυτό  δήλωσε στο  «Λ» ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, προσθέτοντας ότι: «Μετά τις έγγραφες εκκλήσεις του Δ.Σ. και του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων Μάρκου Βουτσίνου, η διαδικασία έχει περάσει πλέον από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και έχει εγκριθεί κονδύλιο ύψους 60.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι σχετικές μελέτες για την αποκατάσταση του συνόλου των ζημιών του κτηρίου. Ελπίζουμε, και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες, μέχρι τέλη Οκτώβρη να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον μειοδότη εργολάβο, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες».
 
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, δεν μπόρεσε να δώσει κάποια απάντηση καθώς - όπως είπε - δεν έχει δει ακόμη τη σύμβαση.
 
«Βλέπουμε όλοι  ότι το κτήριο του Ε.Κ. αποτελεί ένα στολίδι για το νησί. Αυτό το κόσμημα λοιπόν θα ‘ναι ντροπή να μείνει απροστάτευτο, να μην αποκατασταθεί, και να έρχονται οι τουρίστες και να το βλέπουν ρημαγμένο. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα κτήρια αυτά έχουν αγοραστεί με  χρήματα των εργαζομένων και οφείλουμε να διαφυλάττουμε την κληρονομιά μας», κατέληξε ο κ. Κιουτσούκης.
 
 
Περισσότερα στο Video που ακολουθεί: