Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός του προστάτη Χρυσοστόμου Σμύρνης

Σινάφι Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης
του Θεοδόση Δανάμπαση

Τον εορτασμό του προστάτη του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης και ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, τίμησαν σήμερα το πρωί τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, που παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών.

Εκεί τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, παρουσία - μεταξύ άλλων - του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Δούναβη, του προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Νίκου Λειβαδάρα και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του προέδρου του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών και πλήθους πιστών.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χρήστος Τσαούσογλου, διάβασε το βιογραφικό του ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, που με το τραγικό του τέλος σημάδεψε την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Συλλογου, ενώ θα ακολουθήσει και στεφάνωση στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης.